Folk smurte seg med tålmodighet i køen foran stemmelokalet. Takk de høyere makter for smarttelefonen. Foto: Vegard Velle

Folk står over en time i kø for å forhåndsstemme på Grønland. Køen er hundre meter lang

Køen for å forhåndsstemme på Grønland torg strekker seg nesten hundre meter og fra den ene enden av torget til den andre. Enkelte orket ikke vente.

Publisert

VårtOslo så selv folk forlate køen, mens vi sto og så på. En som har ventet i rundt en time er Passang Tjering, fra Gamleyen:

– En time er lenge å vente, men på valgdagen blir køen kanskje enda lenger. Plutselig skjer det noe, og jeg får ikke stemt. Da kommer jeg bare til å angre og tenke at jeg har hjulpet motstanderne. Derfor venter jeg heller nå. Du må bruke rettighetene dine, oppfordrer Tjering.

Passang Tjerin er fast bestemt på å bruke stemmeretten sin. Foto: Vegard Velle

– Kjedelig å vente

To andre som står i køen og har ventet i ca. 40 minutter er Maria Bakke, fra Torshov, og venninnen Anja Aagotnes, fra Bergen. De har vurdert om de skal forlate køen, men har fortsatt å holde ut.

– Det er litt kjedelig å vente så lenge, men så er det jo viktig å stemme. Vi har snakket med venninner og lurt på om ikke det kunne legges opp til å stemme på nettet, sier de.

Anja Aagotnes (t.v.) var på besøk fra Bergen og måtte avlegge sin stemme i Oslo. Her sammen med venninnen Maria Bakke. Foto: Vegard Velle

Håper folk kommer tilbake

Ifølge Ingvild Åsgård, kommunikasjonssjef for valg i Oslo, er forhåndsstemmelokalet på Grønland et av de travleste i byen.

– Vi er kjent med at det er lang kø den siste dagen før forhåndsstemmingen. Vi får håpe at de som venter går til et annet lokale eller kommer tilbake senere på dagen, sier Ingvild Åsgård kommunikasjonssjef for valg i Oslo.

Køen strakk seg fra den ene enden av torget til den andre. Foto: Vegard Velle

Da VårtOslo forteller henne at det har vært lang kø på Grønland hele uka, kan hun ikke kommentere på det, siden hun ikke har fått med seg dette. Hun kjenner heller ikke til om køståingen medfører at enkelte gir opp å stemme.

For liten plass

– Stemmelokalet på Grønland torg består av to brakkemoduler, ikke tre som de fleste andre steder. Dermed går det litt tregere. Vi skulle gjerne hatt et større lokale, men det er rett og slett ikke er plass til flere brakker her, sier hun.

Her er stemmeboden. Ikke plass til mange om gangen her. Foto: Vegard Velle

Åsgård oppfordrer folk til å gå til et av de andre stemmelokalene i sentrum. I alt fins det 28 stemmelokaler i Oslo under forhåndsstemmingen.

Powered by Labrador CMS