Munnhuggeri mellom Ken Remi Stefan Strandberg og Stabæks Nikolas Walstad under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Stabæk på Intility Arena.Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vålerenga i tam nedrykksduell, men munnhuggeri ble det: – Vi har ikke gitt opp

Vålerenga og Stabæk vartet opp med en målløs forestilling i bunnoppgjøret i Eliteserien. Lagene kjemper fortsatt intenst mot nedrykksspøkelset.

Publisert

Nedrykksplasserte Vålerenga står med 25 poeng med to kamper igjen av sesongen. Stabæk ligger på plassen foran med ett poeng mer. 

Ingen av lagene klarte å sikre alle poengene i den livsviktige bunnkampen. 

– Vi ligger foran Vålerenga på tabellen. Så når det begynner å dra seg til mot slutten, vil du selvsagt ha tre poeng. Men vi kan ikke miste hodet, for vi vet konsekvensene av å tape her, sa Stabæk-spiller Fredrik Krogstad til TV 2.

Sandefjord senket på sin side Rosenborg 3-2 på hjemmebane. De ligger henholdsvis tre og to poeng foran nedrykksrivalene. 

– Det er to kamper igjen, men vi gjør det tøffere og tøffere for oss selv. Det var vel noen resultater som ikke var så heldige for oss i dag på andre arenaer også, sa Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2. 

Tverrliggertreff

– Dette er årets viktigste kamp i Eliteserien, basert på hva som står på spill og hva som ligger i potten, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen da kampen var i gang.

Det var en relativt jevnspilt første omgang uten for mange store sjanser. Vålerenga rullet opp noen få brukbare muligheter, men klarte ikke å omsette dem til mål. Stabæk leverte en tam første halvdel og hadde knapt et skudd mot VIF-målet til pause. 

Gjestene kom imidlertid ut med en helt annen angrepsvillighet og fikk en gigantisk mulighet fem minutter etter hvilen. Stabæk slo en fin stikker i bakrommet til Rasmus Vinge, som slo inn et høyt innlegg på hodet til Kevin Kabran. Svensken headet i tverrliggeren. 

Et kvarter før slutt ropte Vålerenga på straffespark etter en klarering som gikk i hånden på Curtis Edwards, men etter en VAR-sjekk ble det konkludert med at det ikke var straffe. 

– Ikke gitt opp

Simen Juklerød hadde en stor mulighet på bakerste stolpe noen minutter før slutt, men klarte ikke å presse avslutningen under tverrliggeren. 

– Det sier seg selv at vi er skuffet. Jeg synes at vi er det beste laget i dag, men vi klarer ikke å sette sjansene. Da blir det som det blir. Det er selvfølgelig surt, sa VIF-spiller Magnus Riisnæs til TV 2 etter kampen.

Vålerenga møter HamKam (b) og Tromsø (h) i sine to siste kamper, mens Stabæk møter Sandefjord (h) og Haugesund (b) i serieinnspurten. 

– Man må ha troen. Det er ikke umulig å vinne de kampene. Vi har ikke gitt opp enda. Det er langt fra det, fortsatte Riisnæs.

Powered by Labrador CMS