Caltexløkka utvides. Her er Lille Tøyens jenter 14-lag sammen med Nord Koreas jentelag fra Pyongyang International Fotball School på Norway Cup i sommer. Foto: Privat

Nord Koreas jentelag vant Norway Cup. Sjekk kommentarene fra Nord-Koreas trener

Publisert

Pyongyang International Football School vant hver eneste kamp underveis, slapp ikke inn et eneste mål og gikk akkurat seirende ut av Norway Cup.  — Jeg har aldri sett et jentelag spille så godt.

Det var det nordkoreanske jentelagets første besøk i Vesten, og første gang Norway Cup mottok et lag fra det ellers svært så isolerte landet.

Men 14-årslaget lot seg ikke hefte med slikt, og åpnet deres Norway Cup-eventyr med å overlegent slå Lille Tøyen FK 8-0 forrige søndag.

Deretter gikk det slag i slag med seire mot fem andre norske lag, og ett fra Island. Sju seire i alt. Pyongyang ble i tillegg det eneste laget som ikke slapp inn ett eneste mål.

Totalt scoret nordkoreanerne 43 mål underveis. Litt over klokken 9 i dag tidlig slo de i tillegg Lambertseter IL med 2-0 og ble Norway Cup-mestere.

— En sinnssyk teknikk

— De er veldig, veldig gode, fordi de har en sinnssyk teknikk på banen. Jeg blir ikke overrasket hvis de vinner, sa Lille Tøyens trener Tor Bjørnar Holmlund til VårtOslo i går kveld.

Holmlund opplevde hvordan de nordkoreanske jentene fullstendig dominerte banen i kampen mot laget hans forrige søndag. — Jentene leverte jo en grei innsats, men vi fikk det tøft, så ærlig må jeg være.

— De eide ballen

— Hva var det som gikk galt?

— Det var ingenting som gikk galt. Det var nordkoreanerne som var så overlegne som de kan være. Det er et kjempegodt fotballag. Jeg har aldri sett et jentelag spille så godt.

— Seieren mot Lille Tøyen var meget fortjent. Det var bare morsomt å spille mot dem, faktisk. De er utrolig dyktige, og eide ballen så og si hvert minutt av kampen.

Kunne vært mer spilleglede

— Har dere noe å lære av nordkoreanerne?

— Selvfølgelig har vi noe å lære av dem, men på den annen side har de kanskje noe å lære av oss også. Gleden av å spille, de smilte ikke. De slo oss opp og ned, men det virket ikke som om de hadde fest og moro gjennom hele kampen.

— Det er litt kulturforskjell. Men de hadde det sikkert gøy, og jeg tror de har hatt det veldig morsomt i Oslo og Norge.

Venter på Nord-Korea-invitasjon

Det var mye oppstandelse rundt kampen mot Nord-Korea. Men trass i mange tilskuere og journalister, taklet Lille Tøyens jenter presset veldig bra, mener Holmlund.

— Finnes det en mulighet for revansj i fremtiden?

— Det er selvfølgelig mulig at vi møter dem igjen, men jeg tror ikke vi blir så gode - eller at de kommer ned på vårt nivå. De trener enormt mye fotball. Jeg tror de trener cirka to ganger hver dag, og vi trener to ganger i uka maks.

Men Lille Tøyen er likevel ikke redde for et gjensyn med jentene i Pyongyang International Fotball School.

— Vi skulle egentlig grille med det nordkoreanske laget senere i uka, men det ble det ikke noe av når vi ikke nådde finalerunden. Men vi har holdt litt kontakt med dem, så nå venter vi på å bli invitert til Nord Korea!

— Vi koste oss i Norway cup og Oslo

Treneren for Nord-Koreas jentelag, Kim Sang Hyop, er ikke så imponert over motstanden, men kommer gjerne tilbake til Oslo.

— Åpningsmatchen deres var mot Lille Tøyen, hvordan var det å spille mot dem?

— Kampen var lettere enn forventet. Den fysiske formen deres var svakere enn antatt.

– Hva tenker du om turneringen?

– Det er en fantastisk mulighet for unge fotballspillere å møte venner på ulike nivåer.

– Hva venter du deg av morgendagens finalekamp (den som nå er over)?

– Vi forventer å vinne den, siden vi kommer til å gjøre vårt beste.

– Har dere fått noen mulighet til å bli kjent med Oslo? Hva er inntrykket ditt?

– Vi koste oss masse i klatreparken ved Ekeberghallen, med fotballjentene fra Bjerke (på Maura). Vi likte oss godt i den naturlige skogen der. Det var overraskende at Oslo ligger i såpass vakre omgivelser.

– Kommer dere tilbake til Norway Cup?

– Ja, det gjør vi gjerne, om mulig.

Negativ omtale, positivt fotballmøte

Lille Tøyens trener, Tor Bjørnar Holmlund, forteller at både han og jentene syntes det var spennende å møte et lag fra et så spesielt land som Nord-Korea, som ofte er i nyhetene og sjelden av positive grunner.

I disse dager er det for eksempel mye oppmerksomhet rundt landets missiltester.

— Jeg, og jeg tror også jentene, syntes det var veldig morsomt å møte et lag derfra. Nord-Korea er en nasjon som opplever veldig mye negativ omtale, men det var veldig hyggelig og morsomt å faktisk møte dem.

Strake tap for Lille Tøyen

Det gikk ikke helt veien for Lille Tøyen i lagets andre kamper, heller. På mandag tapte de 1-2 mot Stegaberg IL, på tirsdag 0-6 mot Osterøy IL Osterøy, og på onsdag 0-3 mot Hornindal IL.

Jentene fra Lille Tøyens fotballklubb tar gjerne en revansj mot Nord-Koreas jentelag, om de blir invitert. Foto: Lille Tøyen fotballklubb

I går tapte de i tillegg 0-1 mot Lambertseter IL, som selv akkurat tapte i finalen mot Pyongyang.

— Vi var uheldige i kampen mot Stegaberg. Der hadde vi gode muligheter til å vinne, men vi var ikke dyktige nok i de avgjørende momentene. Når vi da tapte 0-6 mot Osterøy i gruppespillet, gikk sjansen til avslutningspillet fløyten.

— Men selvfølgelig, fotballen lyver jo ikke, og man taper jo kampene som fortjent stort sett, kommenterer Lille Tøyens trener.

Powered by Labrador CMS