Omtrent i den røde sirkelen er det aktuelt å bygge en underjordisk flerbrukshall for Majorstuen. Foto: Google Maps

Ny flerbrukshall for Majorstuen skole. På Frogner stadion

Byrådet vurderer å bygge flerbrukshall på Majorstuen. Hallen vil ligge under bakken ved siden av ishallen som nå bygges ved Frogner stadion.

Publisert

I november startet byggingen av en ny ishall på Frogner stadion, den første ishallen på Oslo Vest. Et forprosjekt startes rett over nyttår med sikte på å gi grunnlag for en beslutning om å kjøre på med flerbrukshallen fra sommeren 2020.

Majorstuen skole har et stort behov for ny gymsal og vi trenger flere idrettshaller i Oslo Vest, særlig i dette området. Dette blir et stort løft både for elevene på Majorstuen skole og idretten i området, sier byråd for næring og eierskap i Oslo, Kjetil Lund.

Flerbrukshallen vil kunne stå ferdig til sommeren 2022. Kostnadsrammen fastsettes etter forprosjektet og forventes å ligge i størrelsesorden 200-250 millioner.

Ikke noen hall under Fonteneplassen

Ønsket om en flerbrukshall på Majorstuen har ligget der lenge, og Frogner stadion har vært vurdert tidligere, men løsningen ble vurdert som for kostbar. Byrådet valgte derfor i 2016 ikke å gå videre fordi man ville undersøke om det var mulig å få til en rimeligere løsning.

Næringsbyråd Kjetil Lund (Ap) har stoppet planene om en flerbrukshall på Fonteneplassen på Majorstuen. Foto: Privat

Oslo kommune gjennomførte i høst en konkurranse om kjøp eller leie av en flerbrukshall på Majorstuen. Det kom inn et tilbud med beliggenhet under Fonteneplassen. Men dette ble vurdert som et komplisert prosjekt, da det var nært knyttet til boligprosjektet i Middelthunsgt 17.

Skikkelige arbeidsforhold

Byråd Kjetil Lund har derfor bedt Undervisningsbygg KF avslutte forhandlingene og konkurransen her.

– Vårt fokus fremover vil være å få på plass en hall med god kvalitet ved Frogner stadion. Hallen blir bygd i tråd med Oslomodellen for et seriøst arbeidsliv med vekt på bruk av faste ansatte og jobb til lærlinger, samtidig som det er et potensial for å oppnå en noe større hall med bedre funksjonalitet, sier Kjetil Lund.

Powered by Labrador CMS