Det blir flere digitale gudstjenester fra Oslo domkirke i løpet av påsken.

Åpne dører og digitale gudstjenester gjør at det blir påskefeiring i oslokirkene i år også

Kirkene i Oslo holder ikke gudstjenester i påsken, men de fleste kirker holder dørene åpne for publikum. — Det skjer noe i og rundt alle kirker, sier Finn Folke Thorp i Kirkelig Fellesråd.

Publisert

llNorge blir et mindre og mindre kristent land, men to ganger i året flokker oslofolk og andre til kirkene. Jul- og påskefeiringen samler stadig mange mennesker i gudshusene rundt om i byen.

Denne påsken blir som i fjor svært begrenset på grunn av korona, men de aller fleste kirker vil ha et tilbud til lokalsamfunnet, til tross for at det ikke vil bli holdt fysiske gudstjenester.

— Det skjer noe i og rundt alle kirker i påsken, om enn i begrenset omfang. Vårt budskap er: Kirkene er åpne i påsken, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig Fellesråd i Oslo, Finn Folke Thorp, til VårtOslo.

Åpne kirker og rebusløyper

Smittevernsbegrensninger har ført til at kirkene også denne påsken har måttet tenke nytt for å nå ut til publikum. Dermed har kloke hoder i kirke-Oslo tenkt ut ulike måter å nå ut til kirkegjengere og andre i kirkenes nærmiljø på.

— Bortsett fra de fleste kirkene i Groruddalen grunnet smittetrykket der, har alle byens kirker åpen kirke de fleste dager i påsken. Det vil si at man kan komme inn, tenne lys, be en bønn og høre musikk, forteller Folke Torp.

Sagene kirke er en av kirkene i byen som holder dørene åpne for publikum gjennom påsken.

Mange strømmer gustjenester

Et forbud mot det å fysisk arrangere gudstjenester med publikum til stede, skaper utfordringer når det gjelder å innfri kirkenes rolle med å spre det glade påskebudskap. Mange av byens kirker har likevel funnet en vei rundt forbudet ved å strømme påskegudstjenestene digitalt.

— De fleste menigheter vil ha digitale sendinger i løpet av påsken. Fra Domkirken vil det være flere proffe digitale produksjoner som er tenkt for hele Oslo, sier Folke Thorp.

For de litt mer eventyrlystne eller de med barn vil tilbyr flere kirker rebusløyper med påskeoverraskelser i kirkens nærområde.

Fullt program for påsken i Oslos kirker finner du her.

Powered by Labrador CMS