I fjor ble det meldt inn over 14 000 sykkeltyverier i Norge, viser tall fra Finans Norge. Dette er det høyeste tallet på anmeldte tyverier siden år 2000.

Én av to oslofolk har fått stjålet sykkelen en eller flere ganger

Like mange, altså én av to, er bekymret for at de vil få stjålet sykkelen igjen. Dette er høyest i landet.

Publisert

54 prosent i Oslo rapporterer at de er bekymret for sykkeltyveri, og dette er høyest i landet. Svarene kommer frem i en ny undersøkelse Norstat har gjort for trafikk-organisasjonen NAF.

– I Oslo ser vi at andelen som har opplevd å få sykkelen stjålet flere ganger er høy, hele 22 prosent, og andelen som er bekymret for sykkeltyveri er også størst, sier Ingunn Handagard, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Rekordmange sykkeltyverier

Den landrepresentative undersøkelsen viser at på landsbasis har en av fem opplevd sykkeltyveri én gang, i tillegg har 16 prosent fått sykkelen stjålet flere ganger.

I fjor ble det meldt inn over 14 000 sykkeltyverier i Norge, viser tall fra Finans Norge. Dette er det høyeste tallet på anmeldte tyverier siden år 2000.

– Vi vet at mange erstattet kollektivreisen med sykkel i fjor, så at anmeldte tyverier går opp er ikke så overraskende. Men for folk som opplever å få sykkelen stjålet er det selvsagt en fattig trøst, sier Handagard i en pressemelding.

Sjekk forsikringen

– Det kan være vanskelig å vite hva forsikringen dekker dersom sykkelen blir stjålet. Spesielt for dyre elsykler kan det være at en standard innboforsikring kommer til kort, avslutter Ingunn Handagard

Landrepresentativ spørreundersøkelse utført av Norstat på vegne av NAF. 1001 personer har besvart undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS