Hva mener Oslo-velgerne?

Farhia Luul Makerow (22) ønsker seg flere vegetartilbud på Ullevål. Foto: Bente Kristine Johansen

— Vi trenger flere positive mediesaker om minoriteter, mener Farhia Luul Makerov (22)

� Innvandring er ofte forbundet med negative saker i media, og dette kan bidra til splittelse. Positive eksempler er viktig for å motvirke fremmedfrykt, sier Farhia Luul Makerov (22).

Navn: Farhia Luul Makerov
Alder: 22
Bosted: Ullevål
Aktiv med: Kurs- og foredragsholder, student, tidligere nominert til Jenteprisen 2017.

Hva burde Oslos politikere fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Noe jeg syns det burde fokuseres mer på, er hvordan media fremstiller minoritetsgrupper i samfunnet. Innvandring blir ofte nevnt i forbindelse med negative eksempler, slik som håndhilsingsaken som var i media nå nylig. En overvekt av negativ fremstilling av minoriteter kan bidra til å skape splittelse mellom folk. Det hadde derfor vært fint å få løftet frem flere positive eksempler, det er svært viktig for å motarbeide fremmedfrykt.

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Jeg syns kollektivtransporten i Oslo bare har blitt bedre og bedre. Dette er viktig for miljøet, så jeg er veldig fornøyd med det.

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Det er veldig grønt og fint rundt Ullevål, så det er nesten som å være på bygda midt i byen, og det er noe jeg setter veldig pris på. Men jeg savner flere gode vegetar-alternativer i butikkene i nærområdet. Vi har jo de store kjedebutikkene her, men jeg tror mange av studentene som bor ved Sogn studentby hadde satt pris på flere grønnsaksbutikker. Veldig mange tar turen hele veien til Grønland, men det er jo litt langt.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Jeg veldig glad i Oslo Street Food. Her er det mat fra alle mulige land, og skikkelig mye godt! Stedet har masse sitteplasser ute, barnevennlige alternativer og all mulig miks av kulturer i rettene sine. Det eneste jeg savner er litt mer afrikansk mat. Men det er alltid fullt av folk og god stemning her, alle finner noe de liker.

Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg

Powered by Labrador CMS