Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er opptatt av at Oslo-folk følger smittevernreglene.

Koronapasient døde ved Oslo universitetssykehus. – Byen står ved et veiskille

En koronasmittet pasient ved Oslo universitetssykehus er død. Det koronarelaterte dødsfallet er det 20. ved sykehuset.

Publisert

Av personvernhensyn kan ikke sykehuset oppgi ytterligere informasjon om den avdøde, ifølge VG.

Det siste totaltallet på koronarelaterte dødsfall kom fra Folkehelseinstituttet onsdag. Da var det registrert 275 slike dødsfall her til lands.

80 nye smittede

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at dersom ikke smittetallene går ned i Oslo, kan byen havne i samme situasjon som i store deler av Europa.

I løpet av onsdag ble det registrert 80 nye smittetilfeller i hovedstaden

Oslo står ved et veiskille

Til VG sier Nakstad at Oslo nå står ved et veiskille i pandemien. Han er først og fremst opptatt av at folk må følge de gjeldende smittevernrådene.

– Hvis Oslo-folk nå tar et skippertak og følger smittevernrådene, kan Norge faktisk igjen bli et gult land om ikke mange uker, sier han.

Oslo: Smitteverntiltakene videreføres

Smitteverntiltakene i Oslo skal videreføres, opplyser byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap).

– Vi må for øyeblikket ha strengere regler for Oslo enn i resten av landet. Ingen av regjeringens lettelser kan innføres i Oslo nå, sier Johansen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Tiltakene innebærer et forlenget påbud om bruk av munnbind i kollektivtransporten, påbud om registrering av gjester på serveringssteder og et forbud mot at flere enn 50 personer samles på arrangementer uten faste sitteplasser. Det er heller ikke lov å samles mer enn ti personer i private ansamlinger.

Powered by Labrador CMS