Fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad skal vurdere differensierte smitteregler.

Oslo og Viken kan få andre smitteregler enn resten av landet

Mens Oslo og Viken ifølge de siste tallene fra FHI har i overkant av 1.500 registrerte koronasmittede hver, har Møre og Romsdal, Nordland og Troms og Finnmark alle under 200 smittetilfeller.

Publisert

Helsedirektoratet vurderer nå om det skal innføres forskjellige smitteverntiltak i ulike landsdeler, avhengig av hvor hardt rammet de er av koronaviruset.

— Differensierte tiltak basert på hvor mye smitte det er og ikke, er absolutt noe som vi ser på. Det gjør man i andre land også, sier fungerende assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK lørdag.

Regjeringen har varslet at det til uken skal komme en ny beslutning om smittevernrestriksjonene fremover.

Sp ber om lokale tilpasninger

Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, oppfordrer regjeringen og helsemyndighetene til å vurdere å åpne for lokalt tilpassede tiltak når de i påsken skal vurdere veien videre for de nasjonale koronareglene.

— Den siste måneden har vi høstet erfaring både i Norge og globalt, og vi ser at det er veldig forskjellig smittepress i ulike deler av landet, sier Sp-lederen.

— Mens smittepresset er svært høyt i blant annet Oslo, så finnes det kommuner hvor det ikke er noen registrerte smittede i det hele tatt og landsdeler med svært lite smitte.

— Jeg oppfordrer derfor regjeringen til å vurdere om man kan gjøre lokale tilpasninger i samråd med lokale myndigheter, sier Vedum til NTB.

Powered by Labrador CMS