Talsmann i Klanen, Erling Rostvåg, er lei av kamper som ender med poengdeling.

Vålerenga fotball med nok en middelmådig sesong. — Vi endte opp på den sedvanlige sjuendeplassen, sier Klanen-talsmann

Leder i supporterklubben omtaler sesongen som en skuffelse, mens sportslig leder i klubben fremhever at man ikke kan se seg blind på resultatene.

Publisert

Søndag er det én uke siden Vålerenga fotballs sesong kulminerte med en sjuendeplass, etter å ha tapt 2-1 på bortebane mot Kristiansund.

Av de potensielle utfallene i forkant av kampen, var det det verst tenkelige for "Oslos stolthet". Med en borteseier i bagasjen, samt drahjelp fra Lillestrøm og Rosenborg, ville man i beste fall avsluttet på en fjerdeplass.

Likevel spørs det om det hadde vært godt nok for en klubb som av mange ble spådd å være med å kjempe i tetstriden helt frem til siste fløyteblås.

Uavgjort på uavgjort

Erling Rostvåg er talsmann i Klanen. Han oppsummerer sesongen som en nedtur, spesielt med tanke på flere positive tendenser i løpet av fjorårets sesong.

— Vi tok en overraskende tredjeplass i fjor, og tanken var at vi skulle gjøre det bedre i år. Vi endte opp på den sedvanlige sjuendeplassen. Det må kalles en skuffelse.

Han er tydelig på at ineffektivitet har hjemsøkt klubben denne sesongen.

— Vi må bli mer effektive. Det påstås at vi skaper mange målsjanser, og vi slipper heller ikke inn så mange mål. Det gjenstår å omsette sjansene til mål. Vi sliter med å punktere kamper. Vi satte vel rekord i antall uavgjort i år, noe som definitivt må tas tak i.

Kjetil Rekdal, tidligere Vålerenga-trener, er i disse dager sterkt koblet til den ledige trenerjobben i Rosenborg. På spørsmål om hva Rostvåg tenker om det, er han ikke særlig imponert over styret i trondheimsklubben.

— Det er først og fremst et bevis på at ledelsen ikke helt vet hva de holder på med når de har så forskjellige typer på blokka. Lista deres består av navn med veldig ulike tilnærminger til treneryrket. Det virker som et ganske rævva styrearbeid.

Mer enn resultater

Jørgen Ingebrigtsen, sportslig leder i Vålerenga fotball, mener at det er flere aspekter man må ta stilling til når man skal se tilbake på sesongen som nylig er ferdigspilt.

— Vi er først og fremst ikke fornøyde med en sjuendeplass. Det er vårt ansvar å evaluere andre ting enn bare resultatet. I den evalueringen er det faktorer vi ikke er fornøyde med, og andre vi er mer fornøyde med.

Han kommer med eksempler for å utdype.

— Vi har utviklet laget defensivt, noe som gjør at vi slipper inn nest færrest mål. I alle kampene i år, bortsett fra mot Bodø/Glimt på bortebane, har vi hatt ballen mest. Vi løper mer enn i fjor og forfjor. Flere unggutter har også fått spilletid.

Hva skal til for å forbedre tabellplasseringen til neste år?

— Hele klubben, og alle vi som jobber her, må bli bedre. For oss som jobber med det sportslige, handler det om at vi må gå gjennom alt vi har gjort og ikke gjort det siste året.

Ingebrigtsen peker på utvikling av spillere, og spillet og laget som helhet. Trenerteamet må i tillegg skape mer bredde og erfaring i stallen.

— Ellers er det nødvendig å bedre alt i treningsprosessen, og legge til rette for kontinuitet i utviklingsløpet. Alle de unge som fikk spilletid i fjor, er nødt til å vise at de har fått ett år mer erfaring. Det samme gjelder de eldre.

Powered by Labrador CMS