Oscar Bobb jubler for sitt første landslagsmål under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion.

Oslo-gutten Oscar (20) herjet på Ullevaal

Ullevaal-publikummet så Erling Braut Haaland som norsk lagkaptein etter pause, men det var en annen Manchester City-spiller – fra Oslo, ikke Bryne – som senket Færøyene i 2–0-kampen.

Oscar Bobb (20) er inne på scoringsstatistikken for Ståle Solbakkens norske landslag etter at Manchester City-talentet la på 2–0-målet mot Færøyene.

Det skjedde etter 24 minutter i Bobbs tredje kamp for A-landslaget. Fra 16 meter hamret han inn ballen via stolpen bak en sjanseløs keeper. Oslo-gutten slo også den målgivende pasningen da Jørgen Strand Larsen tok Norge i ledelsen etter 139 sekunder spill på Ullevaal stadion.

Bobb kom inn til seniordebuten i 4–0-seieren borte mot Kypros forrige måned. Noen dager senere fikk han sin første kamp fra start i 0–1-nederlaget for Spania. De siste månedene har vært et gjennombrudd for Bobb. Angrepsspilleren debuterte tidligere i høst i både Premier League og Champions League.

Han ble foran sesongen innlemmet i Manchester Citys førstelagsstall etter fire år i klubbens akademi. Fra før har han fortid i to Oslo-klubber, både i Lyn der han spilte som barn, og i Vålerenga, som han signerte med i 2017.

Norges Patrick Berg, Erling Braut Haaland og Oscar Bobb under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion.

Haaland stjal oppmerksomheten

Manchester City-kollega Erling Braut Haaland stjal likevel oppmerksomheten vekk fra Bobbs bragd. I sluttminuttene lå stjernespilleren fra Bryne en stund nede på bakken etter å ha kastet seg fram for å nå et innlegg.

Reprisebildene viste at han virket å få foten under seg i situasjonen. Haaland kom innpå igjen, men så ut til å ha smerter.

Etter Antonio Nusa tidligere i høst, var det Oscar Bobbs tur til å få sitt definitive gjennombrudd på landslaget og spille seg inn i Ullevaal-publikums hjerter. Han hadde et godt innhopp i debutkampen på Kypros forrige måned, men torsdag var han hovedmann da Norge avgjorde kampen tidlig.

Erling Braut Haaland og Færøyenes keeper Bardur á Reynatrød under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion.

Fikk applaus av banen

Bobb spilte kant før pause og indreløper etter, og han viste fram både pasningsstyrken, dribleferdighetene og skuddfoten. Han ble byttet ut til stor applaus etter å ha notert mål og assist.

– Det var vel en grei gjennomkjøring og et kampbildet vi forutså. Vi skulle scoret et par mål til, men vi holdt dem unna bortsett fra en halvsjanse mot slutten. Det var sånn det bør være, sa landslagssjef Ståle Solbakken til TV 2 etter kampen.

Færøyene forsvarte seg dypt i en 5-4-1-formasjon, men Norge brukte ikke lang tid på å komme til sjanser. Etter snaut to minutter, fyrte Aron Dønnum av et farlig skudd i returrommet, men keeper Bardur à Reynatrød kastet seg og slo til hjørnespark.

Bobb utførte en innøvd cornervariant med Fredrik Aursnes og stormet inn fra kanten, vendte bort en motspiller og hamret ballen inn i målgården, der Jørgen Strand Larsen med ryggen mot mål scoret med fotsålen.

Celta-spissen kunne hatt hattrick før det var spilt 20 minutter. Først nikket han fra kort hold på debutanten David Møller Wolfes innlegg fra dødlinja, så vendte han bort en forsvarer og skjøt fra 16-meterstreken, men Reynatrød reddet begge ganger. Han var lagets klare ener og berget Færøyene fra et mye styggere tap.

Oscar Bobb feirer sin første landslagsscoring under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion.

Smart skudd

I stedet doblet Bobb ledelsen etter halvspilt omgang. Marcus Holmgren Pedersen gjenvant ballen høyt på banen og satte opp Bobb, som førte ballen innover på banen og sendte et smart venstrebeinsskudd mellom to motspillere og klistret inne ved nærmeste stolpe. Dermed kunne han juble for sitt første landslagsmål.

Kampen artet seg ikke bare som spill på motstanders halvdel, men på siste tredel. Det var særlig på høyresiden Norge skapte trøbbel for gjestene. Marcus Holmgren Pedersen herjet med Færøyenes venstreback og kaptein Viljomur Davidsen, passerte ham gang på gang og slo farlige innlegg. Bobb skar for det meste inn på banen og lagde trøbbel for Færøyene der.

Kristian Thorstvedt hadde de to største sjansene til å score det siste kvarteret av første omgang, men det største jubelbrølet på Ullevaal kom da Erling Braut Haaland begynte å varme opp det siste kvarteret før hans varslede innhopp ved pause.

Oslo-gutten Oscar Bobb imponerte under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion.

Få muligheter

Haaland kom inn som ett av fire bytter halvveis og overtok kapteinsbindet fra Sander Berge, som var en av de fire som fikk avløsning. Norge fortsatte å dominere kampen fullstendig, men det ble lenger mellom sjansene i den andre omgangen, og Haaland fikk få muligheter.

Første store sjanse i den omgangen sto to av de andre innbytterne for, da Patrick Berg etter 60 minutter la et hjørnespark på hodet til Mohamed Elyounoussi, men nikken gikk utenfor.

Haaland nådde et gjennomspill fra Moi før keeper, men var på dødlinja før han nådde igjen ballen og fikk ikke avsluttet. Litt senere startet han ett av sine patenterte kontringsløp etter at Færøyene for en gangs skyld hadde hatt ball på norsk halvdel, men pasningen fra Bobb nådde ikke fram.

– Tempoet ble litt lavere, og kampen var litt vunnet. Kanskje ble det litt mange bytter og mye nytt, forklarte Solbakken på TV 2s spørsmål om spillet etter hvilen bekymret ham.

Norge møtte Færøyene for femte gang og tok den femte seieren. Samlet målscore mot øynasjonen er 17–0. Mathias Dyngeland, som sammen med David Møller Wolfe fikk sin landslagsdebut, hadde ingen problemer med å forsvare nullen.