Hva nå, Vålerenga?

Oslo 20230712. Sportssjef Joacim Jonsson i Vålerenga Fotball under pressekonferansen på Intility arena etter av ansettelsen av Geir Bakke som ny hovedtrener i Vålerenga.
Har sportssjef Joacim Jonsson klart å finne sportslig gull i Riga? Ja, det gjenstår å se.

Klarer Vålerenga fotball å komme seg ut av gjørma uten Seedy Jatta?

Om Vålerenga befinner seg enda lenger ned i den sportslige gjørma etter helgens runde, avhenger av om sportssjef Joacim Jonsson har funnet serbisk gull på sin reise til latvisk fotball.

Blir det skrevet en bok om året da Vålerenga fylte 110 år, så blir det en bok med mange kapitler. Mange av kapitlene ville handlet om 2023s sommermåneder, og sånn det ligger an nå, er det mye som tyder på at boka på langt nær er ferdigskrevet.

Vålerenga er en klubb det aldri er stille rundt, men dette jubileumsåret har utviklet seg til å bli svært turbulent.

Bare i august har det blitt kjent at markedssjef Mehran Amundsen-Ansari sier opp sin jobb i Vålerenga og at Kjetil Siem kommer inn som styreleder i AS-styret. To nyheter som på hver sin måte skaper overskrifter og som legger til rette for at det fortsatt er mye bok som skal skrives om dette året.

Ny rekord i oppmerksomhet

For å ta Amundsen-Ansari først, så må han ha satt ny nasjonal rekord i oppmerksomhet rundt en oppsigelse av en markedssjef i en norsk fotballklubb. Her er det godt mulig jeg er historieløs, men det sier uansett en god del om hvor stort tap det er for klubben når det blir omtalt i de fleste av landets aviser at han forsvinner.

Årsakene til hvorfor han forlater Oslo-klubben virker som en kombinasjon av flere faktorer, men i supportermiljøet legges skylda på Erik Espeseth, klubbens daglige leder. I ferske intervjuer gjort med norsk-iraneren legger han heller ikke skjul på at mye av grunnen til at han nå skal finne seg en ny arbeidsgiver, er dårlig behandling fra nettopp Espeseth.

Dette ligner på beskrivelser gitt av andre som også har forlatt jobben i Vålerenga og forteller også en god del om problemene i klubben. Det forteller også mye av roten til at mange rundt klubben nå vil at den daglige lederen skal tre til side.

Protestaksjonen mot Espeseth

I kjølvannet av Amundsen-Ansaris oppsigelse eskalerte derfor den pågående protestaksjonen mot nevnte Espeseth. En aksjon som har pågått i flere måneder nå og som har blitt en påkjenning for klubben. Mens det blant fansen er enighet om at Espeseth må vekk, så har klubben fått inn Kjetil Siem som ny styreleder i Vålerenga Fotball AS.

OSLO 20160428.Frokostmøte med fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem.
Klubben venter i spenning på hva Vålerengas nye styreleder vil med klubben.

Det betyr med andre ord at Espeseth har fått seg en ny sjef i klubben. En sjef som har vært i Vålerenga før og som i mellomtiden har vist at han får ting gjort. Dog med en god del snarveier på veien.

Om han blir mannen som får Erik Espeseth ut av Vålerenga, er det foreløpig ingen som vet, i hvert fall ikke blant oss utenforstående, men timingen på hans tilbakekomst gir grunn til å tenke i de baner.

Hvis så er tilfelle, vil Vålerenga om kort tid stå uten både markedssjef og daglig leder. Det vil også være et passende tidspunkt for å igjen stille spørsmålet: Hva nå, Vålerenga?

En plass i gjørma

Mens dette sirkuset pågår i kontorene i femte etasje på Intility, så ligger altså fotballaget an til å rykke ned. En seier mot Strømsgodset i Drammen skapte ny optimisme, mens en tam uavgjort hjemme mot Haugesund hadde motsatt effekt forrige helg.

Nå venter Molde borte, og det eneste som gir tro på poeng der, er at Røkkes disipler skal spille en mye større kamp noen dager senere, pluss at de har 120 minutter i beina fra tirsdag som var. Med andre ord er sjansen stor for at Vålerenga er enda lenger ned i gjørma etter helgens runde.

Ut av den gjørma skal Vålerenga komme seg uten Seedy Jatta. En av få spillere på årets Vålerenga-lag som har levert en positiv sesong og ikke minst en av klubbens største profiler. Jattas reise fortsetter i Østerrike og han er allerede blitt erstattet med en serber fra latvisk fotball.

Oslo 20220807. Seedy Jatta feirer etter scoring under eliteseriekampen i fotball 2022 mellom Vålerenga og Aalesund på Intility Arena.
Seedy Jatta er en av spillerne som faktisk har levert denne sesongen i Vålerenga-drakten.

Serbisk gull i Riga

Hvordan det vil slå ut gjenstår å se, men for Vålerengas del ligger nå mye av veien ut av den sportslige gjørma i at sportssjef Joacim Jonsson har funnet serbisk gull på sin reise til Riga.

Hvordan klubben skal komme seg ut av gjørma som ligger i femte etasje vites ikke, men det får vi kanskje svaret på innen året er omme og boka om 2023 skal ferdigskrives.

Powered by Labrador CMS