Ghayas Zhaid regnes av mange som den beste spilleren på Vålerenga. Foto: Kenneth Aleksander Haugen Berger

22-årig midtbanespiller fra Mortensrud solgt til kypriotisk seriemester

Publisert

Det er Vålerengas spiller nummer 10, Ghayas Zahid, som nå er solgt til kypriotiske Apoel FC, og skal spille i Champions League.

Ghayas Zahid får oppfylt proffdrømmen og skal spille Champions League med den kypriotiske seriemesteren. Vålerenga og Apoel FC er enige om en 4-årskontrakt med den kypriotiske storklubben, ifølge VIFs hjemmesider.

Apoel FC kan skilte med hele 20 seriemesterskap, 19 cupmesterskap og elleve supercuper i Kypros. De blå og gule tok seg til kvartfinalen i mesterligaen i 2011/2012-sesongen, men tapte mot Real Madrid.

Møter Real Madrid, Dortmund og Tottenham

I år er hovedstadslaget igjen klar for det gjeve selskap og skal i aksjon mot de regjerende mesterne i Champions League, Dortmund og Tottenham, og det med en 22-åring fra Mortensrud i troppen.

— Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden, og gleder meg til nye utfordringer i Apoel. Tida i Vålerenga har vært helt fantastisk, og selv om jeg nå får oppfylt drømmen er det også trist å forlate klubben i mitt hjerte.

Ghayas Zhaid. Foto: Kenneth Aleksander Haugen Berger

Oppfyller drømmen

Zahid hadde ett år igjen av kontrakten med Vålerenga, men etter å ha spilt nesten hele sin karriere i klubben, går nå ferden videre.

— Vålerenga ønsker å være en klubb som utvikler spillere, med et mål om å kunne selge en del av disse spillerne til større klubber og ligaer i utlandet. Gevinster ved slike salg reinvesteres i klubbygging og -utvikling, og vi skal heller ikke glemme at det da også tilføres midler til andre klubber i Oslo og omegn, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth.

— Han har vært en svært viktig spiller for oss i mange år, men nå er tiden inne for at gutten skal få ta steget ut, og vi ønsker han alt godt i Apoel, sier hovedtrener Ronny Deila.

Ghayas Zhaid. Foto: Kenneth Aleksander Haugen Berger

Følger med på klubben i sitt hjerte

Zahid er allerede på vei til Kypros og har forhandlet frem sin personlige avtale. Kvartfinalen mot Rosenborg ble dermed den siste kampen i blått. Nå ser han frem til å spille Champions League med sin nye klubb.

— Med ny stadion på Valle, semifinale i cupen og fortsatt mange poeng å spille om, blir det spennende å følge klubben utover. Når jeg engang vender tilbake, blir det nok i blått på Valle, sier Zahid.

Ghayas Zahid debuterte for Vålerenga i 3-1-seieren over Odd på Ullevaal Stadion i august 2011. Siden den gang har det blitt 128 kamper og 38 mål. Nå fortsetter karrieren i Kypros.

Powered by Labrador CMS