En 300 meter lang kø sto utenfor Glassmagasinet på åpningsdagen. Foto: VårtOslo
En 300 meter lang kø sto utenfor Glassmagasinet på åpningsdagen. Foto: VårtOslo

300 meter lang kø av mennesker rundt Glassmagasinet ved gjenåpningen

Publisert

I to år har Glassmagasinet vært under ombygging, de siste ukene helt stengt. Under dagens gjenåpning sto folk halvveis rundt bygget for å slippe inn.

Det ærverdige Glassmagasinet har drevet med handel i Oslo siden 1899. Innvendig kan du finne søyler, marmor og lysekroner. Men også salg av sminke, flatskjermer og fotballkort.

– Her er det feststemning. Kundene står utenfor og venter spent på hvordan det ser ut innvendig. Her er det mye godt å feste øynene på, sier informasjonsrådgiver Roar Grønstad, fra sentereier KLP eiendom. KLP eiendom eier også butikksentrene Paleet og Byporten.

Elkjøp, Illums bolighus og KICKS

Spesielt er det Elkjøps nye toetasjers butikk på Stortorvet som lokket mange til Glassmagasinet på åpningsdagen. Men også Illums Bolighus, kosmetikk-kjeden KICKS og det danske magasinkonseptet for barn, Tinderbox, skal lokke nye kundegrupper. De åpner sin første butikk i Norge.

– Vi har klart å få til en butikkmiks som vi mener passer Glassmagasinet og publikum godt. Det blir en møteplass for alle, et knutepunkt og et sted hvor du kan få tak ting til absolutt alle anledninger. Vi er veldig fornøyd med fornyelsen, sier Ellen Solberg, direktør for kjøpesenterforvaltning i KLP Eiendom.

Glassmagasinet. Foto: Wikimedia Commons
Glassmagasinet. Foto: Wikimedia Commons

Nye vinduer, rulletrapper og belysning

Oppussingen har kostet rundt 100 millioner kroner, og Ellen Solberg er svært fornøyd.

– Tiden var inne for å pusse opp og modernisere. Mye av oppussingen var teknisk, slik som oppgradering av elektriske anlegg og ventilasjon, samt utskifting av heiser og rulletrapper. Vi har skiftet et betydelig antall vinduer, fasaden er vasket og vil få ny belysning. Det siste er byantikvaren begeistret for – en estetisk opplyst fasade gjør noe med både bygningen og byrommet rundt, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS