Overblikket

Oslo 20220613. Fredrik Andersson er ny hovedtrener i Vålerenga Hockey. Det ble kjent på en pressekonferanse mandag.
Trenerne Fredrik Andersson og Mats Trygg styrer over et ungt Vålerenga-lag. Det kan hende vi må gi Andersson litt pusterom, mener Atle Enersen.

Silly season er slutt for Vålerenga ishockey

Den iskalde spikermatta som kalles silly season som har ligget over oss i månedsvis er vekk. Vi kan snart telle dagene til seriestart på to henders fingre.

Det har gått litt trått i treningskampene, det har det. Og det er alltid en kamp om å si flest ganger at treningskamper ikke betyr noe, men det er faktisk tull og tøyserier, oppspinn og fanterier. Treningskamper betyr en hel del menes det herfra. Spesielt når vi kommer nærme seriestart.

Formasjoner skal drilles og endres, spillere skal finne hverandre, og sakte, men sikkert blir Vålerenga anno 2023/24 klart.

Småbittert tap

Å tape 6-2 for Stjernen i Fredrikstad for eksempel er småbitre saker, uansett treningskamp eller ikke. Fire av scoringene til Stjernen var «Vålerenga-scoringer», altså spillere som enten har forlatt - eller blitt forlatt av - Vålerenga. De elsker garantert å score på Vålerenga, og de må benytte sjansen nå.

For når Sankt Hallvards menns maskineri setter i gang for fullt, slipper selv Storhamars djerveste et par dråper i suspen av frykt. Et Storhamar som har arvet Villiam Strøm og Stefan Espeland.

De vil garantert komme med forsøksvis gode råd og forsøk, men forgjeves. Villiam Strøm er en artig skrue skal vite, men nå er han bygones.

En plagsom mygg vi måtte fike til

Storhamar frykter med rette hockeymaskinen fra Oslo indre øst. Storhamar er intet uten Vålerenga, mens Vålerenga er mye for de fleste. Spoler vi tilbake til tiden da Vålerenga og Furuset eide hockeyen i Norge, da var Storhamar bare en plagsom liten mygg vi måtte fike til en par-tre ganger i året.

Stavanger bryr ingen seg om, selv om de prøver på sitt beste å bli hatet. De er rett og slett fiendeløse, de har bare motstandere.

Frykt under hatten

Vi sitter egentlig med litt frykt under hatten. Vi tenker at hvis Vålerenga får en litt beskjedent vellykket seriestart så vil det føre til mumling i garderoben og på tribunen. Nå skal ikke vi male veggen svart og starte bygging av galge sånn i tilfelle vi får rett, men Vålerenga er nytt, mye nytt. Det kan hende vi må gi trener Fredrik Andersson litt pusterom.

Det tåler vi.

Og så plutselig, som en kald, våt svamp dukket EHL opp. Ja, som en slags fugl Fønix i asken fra Fjordkraft-ligaen lanserte noen påtatt intelligente herrer Elitehockey Ligaen. Navnet på ligaen altså. Bare fordi de herrer ikke skjønner at skal du selge i 2023, må du ha folk som er gode på salg om du skal komme noen vei.

Hvorfor ikke «Hockeyligaen» da? Det er ikke rocket science…

Piker, vin og sang

Og med dette forferdelige underskuddet NIHF har pådratt seg er det svært stygt at ikke president Tage Pettersen har trukket seg etter at han ga generalsekretær Ottar Eide sparken.

Tage Pettersen sitter for øvrig på Stortinget for gode gamle Østfold. Det er heldigvis for ham ikke stortingsvalg nå, men det er helt greit å straffe partiet hans litt for å ha ham i rekkene.

Og sånn er det med den saken her fra vår imaginære såpekasse.

Men i Vålerenga er alt fryd og velstand. Piker, vin og sang. Tror vi.

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

Powered by Labrador CMS