— Jeg takker for tilliten som jeg har fått ved å bli innstilt som førstekandidat for Rødt Oslos bystyreliste, sier Siavash Mobasheri (Rødt).

Rødts liste: Siavash Mobasheri på topp foran Sofia Rana og Mari Rise Knutsen

Nominasjonskomiteen i Rødt Oslo har kommet med sin innstilling før lokalvalget. Siavash Mobasheri settes på topp, foran Sofia Rana og Mari Rise Knutsen.

Publisert

Det har vært uro i Rødt Oslo etter at gruppeleder Eivor Evenrud forlot partiet og viste til en personkonflikt med Siavash Mobasheri.

— Det er historisk at et større parti i Oslo stiller med to toppkandidater som har minoritetsbakgrunn.

Rosmin Mathew (R)

— Det er historisk at et større parti i Oslo stiller med to toppkandidater som har minoritetsbakgrunn. Oslo er en by med et stort mangfold og vi i Rødt er glade for å kunne presentere en liste som representerer nettopp dette, sier Rosmin Mathew, leder i nominasjonskomiteen.

Sju kvinner og tre menn på lista

— Jeg takker for tilliten som jeg har fått ved å bli innstilt som førstekandidat for Rødt Oslos bystyreliste, og er topp motivert for å gjøre en jobb sammen med resten av dette sterke laget, sier Mobasheri.

Til sammen er det sju kvinner og tre menn blant de ti på topp på lista. Fire av de ti har minoritetsbakgrunn.

Innstilt på tredjeplass, falt ut

Ylva Holm Torsteinson, kvinnen som først var innstilt på tredjeplass og som utfordret Mobasheri om førsteplassen, er nå utelatt fra lista på 65 navn, melder Avisa Oslo. Hun sier at hun ikke har trukket sitt kandidatur.

— Nominasjonskomiteen har gjort en helhetsvurdering etter mange innspill fra lagene og medlemmene våre, og har landet på å innstille på Mari Rise Knutsen på 3. plass, sier nominasjonskomiteens leder til avisa.

Powered by Labrador CMS