Etter konflikt internt i Rødts bystyregruppe velger Eivor Evenrud nå å melde seg ut av partiet og bli uavhengig representant i bystyret. Nå går hun inn i Oslo AP.
Etter konflikt internt i Rødts bystyregruppe velger Eivor Evenrud nå å melde seg ut av partiet og bli uavhengig representant i bystyret. Nå går hun inn i Oslo AP.

I morges meldte Eivor Evenrud seg inn i Arbeiderpartiet

Den tidligere gruppelederen og stjernen i Rødt har nå landet på at hun vil melde seg inn Oslo arbeiderparti. Raymond Johansen vet foreløpig ingenting om partivalget.

Publisert

– Dette er spennende. Jeg er glad for å være med i et parti som har tatt styringsansvar i over 100 år. Det føles riktig, sier hun til Dagbladet.

Eivor Evenrud forlot Oslo Rødt i oktober og viste til en personkonflikt med Rødt Oslos leder, Siavash Mobasheri. Hun har i flere år vært partiets største profil i Oslo-politikken.

Støtter NATO

Oslo Arbeiderparti har sikret trygg styring av byen de siste sju åra. De har innført eiendomsskatt og tatt Hafslund av børs. Det sikret Oslos kommuneøkonomi. Oslo Ap må altså gjøre den tunge jobben, den som ikke alltid er like glamorøs, og jeg har lyst til å være med på det, sier Evenrud.

Også krigen i Ukraina har påvirket partivalget til Rødts tidligere populære frontfigur.

– Verden ser annerledes ut nå. Jeg har vært uenig i mitt gamle partis Nato-standpunkt før, og det er åpenbart for meg at Norge må være medlem i Nato. Det var også viktig for meg, sier Evenrud.

– Jeg er realpolitiker

Evenrud sier hun ikke er forespeilet noen posisjon i Oslo Ap, men hun stiller seg åpen for å ta verv for sitt nye parti. – Jeg har lyst til å fortsette i Oslo-politikken i Oslo og har hatt et godt samarbeid med de rødgrønne i Oslo i sju år, sier hun til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS