— Steng ordinært pedagogisk tilbud, aktivitetsskole og barnehager fra 18. desember, sier Eivor Evenrud (Rødt).

Eivor Evenrud (Rødt) bekymret for høy koronasmitte i Oslo: - Steng skolene, AKS og barnehager fra 18. desember

Mens koronasmitten øker og øker nekter skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) å innføre tidligere juleferie for elever og ansatte. Men nå møter skolebyråden motstand fra Rødts gruppeleder i bystyret, Eivor Evenrud.

Publisert

— Burde ikke være en brannfakkel, men er sikkert det likevel. Burde vi ikke nå stenge barnehager, SFO/AKS i romjula samt innføre skoleferie fra og med fredag 18.desember, spør Eivor Evenrud (Rødt) på sin Facebook-side.

Dermed taler Rødts gruppeleder i bystyret byrådet og skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) midt i mot.

Massetester også de yngste elevene

Byrådet og Holmås Eidsvoll har til nå ikke åpnet for at skolene i Oslo kan ta tidligere julefri. I stedet satses alt på at massetesting, nå også i småskolen, skal avdekke og stanse ytterligere spredning av korona.

— Jeg er bekymret for det høye sykefraværet og stigende smittetall. Derfor utvider vi blant annet massetesting til 1. - 4. trinn, og åpner for kortere skoledager der det er nødvendig for å kunne ha forsvarlig drift, sier Holmås Eidsvoll til VårtOslo.

Til nå har skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) hatt som strategi å masseteste elever i Oslos skoler. Planen har vært å oppdage og isolere koronasmitte.

— Jeg sendte fredag et brev til utdanningsetaten med informasjon om tiltak i skolene, sier skolebyråden.

Utdanningsforbundet vil ha hjemmeskole

Den største fagforeningen i Oslo-skolen er tydelig på hva de ønsker. Økt koronasmitte blant lærere og eksepsjonelt høyt fravær ved enkelte skoler gjør at Utdanningsforbundet er tydelig.

— Dette er bekymringsfullt. Fra medlemmene hører vi at arbeidspresset er veldig høyt. Vi støtter et forslag om tidlig juleferie, eller at man har hjemmeskole de siste to dagene før juleferien begynner, sier forbundets osloleder Therese Thyness Fagerhaug til VårtOslo.

— Man hadde jo hjemmeundervisning før jul i fjor, understreker lederen for Utdanningsforbundet i hovedstaden.

— Smitten er over alt i Oslo

Rødts gruppeleder i bystyret, Eivor Evenrud, er selv barnehagelærer og mener altså at smittesituasjonen i skoler og barnehager er så alvorlig at byrådet bør skifte kurs.

— Steng ordinært pedagogisk tilbud, aktivitetsskole og barnehager fra 18. desember og sett alle ressurser inn i barnevern, forsterka tilbud, BUP, mental helsehjelp og spesialpedagogisk tilbud, sier Evenrud.

— Å drive smittesporing i bydelene virker helt meningsløst. Smitten er overalt i Oslo. Det finnes knapt en skole uten pågående koronatilfeller. Og hvorfor må vi igjen gjøre dette? Fordi intensivkapasiteten på sykehusene aldri har vært god nok, sier Rødt-politikeren.

Powered by Labrador CMS