Vålerenga og Lyn er erkerivaler på gressmatta. Nå har også klubben fra Oslo øst beveget seg ut i skisporet og debutert i NM. Mens klubben nå har satt seg på skikartet, kunne den meritterte Lyn-løperen Simen Hegstad Krüger fra den mer erfarne langrennsklubben stolt vise frem at han har fått ei egen løype oppkalt etter seg.

Mens Lyn-løperen har fått egen løype oppkalt etter seg i Nordmarka, ble Vålerenga satt på skikartet

Lyn-løper Simen Hegstad Krüger (30) satser på å bli kvitt forkjølelsen og være klar til verdenscuphelgen i Holmenkollen. Denne uka fikk han ei skiløype oppkalt etter seg. Klubbrivalen Vålerenga tok på sin side steget ut i skisporet for første gang under NM i helgen.

Publisert

Åpningen av «Hegstad Krüger-løypa» ble gjort foran rundt hundre frammøtte gjester fra Lyn-miljøet på Ullevålseter tirsdag. Simen Hegstad Krüger har selv omtalt løypa fra Skjærsjøen til Fortjern som en favoritt.

– Det er bedre med et navneskilt i Nordmarka enn en statue. Det er stas å få en løype oppkalt etter seg. Jeg er sikker på at jeg ikke hadde vært den skiløperen jeg er i dag om det ikke hadde vært for disse flotte skiløypene i Nordmarka, sier Krüger i en uttalelse til Norges Skiforbund.

Vil rekke femmila

Landslagsløperen møtte opp til hyllesten småforkjølet. Han ble syk etter verdenscuprennene i Nord-Amerika og måtte stå over NM på Beitostølen. Helgens konkurranser i finske Lahti går uten Krüger.

– Formen er bra, men jeg er ikke konkurranseklar før om en stund. Målet er å rekke femmila i Holmenkollen søndag 10. mars. Den vil jeg ha med meg.

VM- og OL-medaljørens ene verdenscupseier hittil i vinter kom på 15-kilometeren i canadiske Canmore tidligere i måneden.

Simen Hegstad Krüger fikk tirsdag ei skiløype i Holmenkollen oppkalt etter seg.

Historisk innsats 

Mens Lyn-løperen fikk ei egen løype oppkalt etter seg i Nordmarka, sørget en annen velkjent Oslo-klubb øst i hovedstaden for at klubben for første gang bemerket seg i skisporet under ski-NM på Beitostølen søndag.

Vålerenga, som er best kjent for innsatsen innen fotball og hockey, har aldri før har stilt stafettlag i langrenns-NM, i motsetning til «rivalen» på gressmatta, Lyn.

Det sørget tre brødre for å endre på da de deltok i herrestafetten. Eirik Stubdal Røer (34), Sigurd Lund Røer (27) og Vegard Lund Røer (23) stilte alle på startstreken.

– Det hadde jo satt en ekstra spiss på stafetten med skikkelig duell mellom Vålerenga og Lyn, sa Eirik til VårtOslo en drøy måned før startskuddet gikk.

Ble ingen Lyn-duell

Trioen lyktes ikke med drømmen om Lyn-duell, men Vålerenga Ski 1 klarte å slå et par andre Oslo-lag, Kjelsås Idrettslag 3 og Høybråten og Stovner IL 1, med 57.-plassen.

«Vi vant ikke, men fy så fett å sette Vålerenga på kartet i ski-Norge. Pyro, flagg og god stemning», oppsummerte Eirik Stubdal Røer selv på sin X-konto.

Lyn Ski 1 endte på 19. plass, mens Lyn Ski 2 kom på 49. plass i herrestafetten.

Fullstendig resultatliste ser du her.Powered by Labrador CMS