Edvard Sandvik glemte all taktikk og gikk hardt ut fra start i de slovenske skogene under 10 km i U23-VM.

Kjelsås-løperen Edvard Sandvik på pallen da det ble norsk trippelseier i U23-VM

— Vi norske ble enige om å åpne rolig, men det glemte jo jeg da jeg kom i gang, sa Edvard Sandvik (22) etter å ha kapret bronsemedalje på 10 km i U23-VM.

22-årige Edvard Sandvik glemte alt som het taktikk, og klinte til fra start. Etter fire kilometer ledet han med seks sekunder. Den ledelsen beholdt han til halvgått distanse.

— Etter hvert ble det en kamp for å komme seg til mål, sa Sandvik  etter at bronsemedaljen var sikret.

— Vi norske ble enige om å åpne rolig, men det glemte jo jeg da jeg kom i gang med løpet.

Tungt for Sigrid Leseth Føyen

Mathias Holbæk vant tre sekunder foran Martin Kirkeberg Mørk. Sandvik var til slutt 19,9 sekunder bak vinneren.

Utenom den taktiske bommen var Sandvik fornøyd med løpet, selv om han ikke karte å forsvare sølvmedaljen fra fjorårets mesterskap.

I kvinneklassen gikk det tungt for Kjelsås-løperen Sigrid Leseth Føyen som endte på 21 plass. Det var 1.26 bak den tyske vinneren Helen Hoffman, som avsluttet formidabelt og slo sveitsiske Nadja Kälin med ett sekund.

Beste norske ble Margrethe Bergane på 5.plass.

Mesterskapet avsluttes i morgen med stafett for juniorklassen.