Barna fra 5. trinn på Gamlebyen skole og grafitti-kunstner Espen Henningsen lager kunst sammen i parken til Gamlebyen Sport & Fritid. Foto: Kulturbyrået Mesén

Se, så flott det ble når barna malte lydinstallasjonen i parken til Gamlebyen Sport og Fritid

Graffiti-kunstneren Espen Henningsen fikk med seg barna fra Gamlebyen Skole og fargela Gamlebyen Sport og Fritid-parken, til glede for alle som bruker parken.

Publisert

I leke- og skateparken til Gamlebyen Sport og Fritid, like ved Gamlebyen skole, står en underlig installasjon. Den kalles «Sonarbølgeskipet» og er en lydinstallasjon bestående av fire store, gamle, rustne og slitte ventilasjonsrør fra skip.

Rørene ser ut som store trompeter som kommer rett opp av bakken. Inne i rørene er det lyd. Lydene ble laget av barn fra Gamlebyen skole (6.trinn), poet Fredrik Høyer og musiker Eirik Røland høsten 2017.

Her er rørene etter at de har fått på grunning. Foto: Espen Henningsen

Lydsporene er stemningsfulle, skumle, morsomme og rare og gir lytterne mange bilder i hodet. Siden den gang har lydene rullet og gått, til stor glede for de som besøker lekeparken og skateparken og som leker, klatrer og legger øret inntil Sonarbølgeskipet.

Graffitikunstner Espen Henningsen hjalp barna med å pynte i parken sin. Foto: Kulturbyrået Mesén

Fargerike rør

Men installasjonen trengte ny maling slik at utseendet på rørene skulle bli like lekent og spennende som innholdet. Derfor tegnet og malte Espen Henningsen og 20 barn fra 5.trinn på Gamlebyen skole rørene. Resultatet er blitt noen svært fargerike rør.

Barna gjør den siste finishen. Foto: Kulturbyrået Mesén

Den allsidige kunstneren Espen Henningsen arbeider med maleri, tegning, grafikk, graffiti, skulptur og installasjon. Han foretrekker prosjekter med improviserte prosesser og uavklart sluttresultat.

Powered by Labrador CMS