DEBATT

Oslo 20240310. Byrådsleder Eirik Lae Solberg taler under tenning av ramadanbelysningen på Rådhuset i Oslo søndag kveld.
Byrådsleder Eirik Lae Solberg holdt sitt løfte. Han viser mangfoldet vi har i Oslo og viktigheten av det, sier Arina Aamir (H).

– At det blågrønne byrådet lyste opp Oslo for ramadan sender ut et nytt signal

For deg er dette bare noen lys, men for noen andre viser disse lysene at Oslo også er deres by. At det ikke har noe å si om du er hvit, brun, svart eller gul, eller om du tror på Gud, Allah eller ingenting.

Publisert

Byrådsleder, Eirik Lae Solberg (H) holdt sitt løfte og viser at Oslo er en mangfoldig by som inkluderer alle. I går lyste vi opp Oslo for første gang for ramadan.

Det er vanskelig for mange å vokse opp i to kulturer og ikke føle seg som en fullverdig del av noen av dem. 

Følelsen av å ikke være norsk nok er noe mange føler på, selv etter flere generasjoner i Norge. Men det at det blågrønne byrådet lyste opp Oslo for ramadan sender ut et nytt signal: Du er norsk nok uansett.

For hva det norske pleide å være har forandret seg gjennom tiden, og mye mer nå handler om verdiene våre, heller enn om tradisjonene. 

Det norske fellesskapet er basert på felles verdier, språk og normer. Din norskhet blir ikke lenger definert av om du feirer jul eller eid, og det er helt greit – takk til vår byrådsleder for det.

Betyr veldig mye

For det betyr noe når en du har gitt din stemme til, din tillit til, og som du til og med kanskje ser litt opp til, viser at han ser deg, din kultur og din religion, at det er plass til deg i en by som Oslo. Du er ikke noe mindre norsk fordi du faster under ramadan, snarere tvert imot.

Denne gangen feirer resten av Oslo med deg.

Det samholdet, og den gleden noen lys i Oslo sentrum under Ramadan gir, betyr så veldig mye for så mange.

Stadig mer polarisering

De siste dagene har jeg snakket med og møtt flere muslimer som så inderlig setter pris på at mangfoldet i Oslo også blir hedret. At det ikke lenger bare er ord, men også handling.

Det er enkelt å love mye, men å gjennomføre det, er ikke alltid like lett.

Det at vi åpner for dekorasjoner av flere høytider enn bare julen, viser mangfoldet vi har i Oslo og viktigheten av det.

 I en tid med stadig mer polarisering og harde fronter, er det fint å vise at vi står samlet, og at det er ikke oss mot hverandre – vi er et lag med rom for ulikhet.

De er også Oslo

For deg er dette bare noen lys, men for noen andre er det så mye mer. For dem betyr så mye mer. 

Disse lysene viser dem at Oslo også er deres by – at de også er Oslo. At deres tro og deres tradisjoner har plass i vår mangfoldige by, og at det ikke har noe å si om du er hvit, brun, svart eller gul, eller om du tror på Gud, Allah eller ingenting.

I Oslo har vi plass til alle.

Powered by Labrador CMS