Tone Wilhelmsen Trøen (H) er blant flere som mener at noen med bakgrunn innen psykiatri eller psykologi bør sitte i Koronakommisjonen. Det var hennes eget parti som satte ned kommisjonen.

Forskere ved Oslos utdanningsinstitusjoner kritiserer Koronakommisjonen for å mangle psykologer

I Koronakommisjonen sitter det ingen psykologer eller psykiatere, selv om flere sliter psykisk etter pandemien. Det blir kritisert fra flere hold.

Publisert

Folkehelseforsker Victoria Telle Hjellset ved OsloMet kritiserer regjeringen for ikke å ha et system som kan hjelpe ungdom og unge etter pandemien, skriver NRK.

Hun får støtte fra førsteamanuensis Kristin Martinsen ved Universitetet i Oslo, som har doktorgrad i angst og depresjon blant barn og unge.

— Det er problematisk at det ikke er psykologfaglig kunnskap i Koronakommisjonen. Det forundrer meg, fordi vi har behov for å vite mer om veien videre, sier hun til kanalen.

— Bør sitte i kommisjonen

Kommisjonen ble satt ned av Erna Solbergs regjering for å vurdere konsekvensene av pandemien.

— Vi skal se på sosiale og økonomiske konsekvensene av pandemien, og vil berøre det psykososiale. Men det er ikke et eget punkt vi skiller ut, sier kommisjonens leder Egil Matsen.

Også statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Karl Kristian Bekeng (Ap), forsvarer at kommisjonen har nødvendig kompetanse, og sier at psykisk helse er en prioritering for regjeringen.

Leder av helsekomiteen på Stortinget, Tone Trøen (H), sier at spesialister innenfor psykologi eller psykiatri bør sitte i kommisjonen.

Powered by Labrador CMS