Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Indre Oslo matforedling lager spekemat og ferske pølser midt i Oslo. «Bygårdsmat», kaller de det. I går fikk de heder, ære og produsentpris.
I går ble Matprisen arrangert på Vippa i Oslo. Prisen deles ut av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo. Debioprisen gikk til Du Godeste, kantinebyrået som leverer sesongmat til små og store bedrifter og som holder til i Schweigaardsgate. Heidi Bjerkan, medeier og motor på Vippa i Oslo, stakk av med hovedprisen.
Om Indre Oslo matforedling sa juryen følgende: De forvandler råvarer som ellers blir dumpet på markedet om til ekstremt etterspurte delikatesser. Med kyndige hender, idealistisk pågangsmot og risikovilje, samt en utpreget råvareforståelse, gjør Indre Oslo matforedling gamle purker, pensjonerte melkekyr og utrangerte søyer om til pølser og spekemat vi ikke har sett maken til her til lands.
Hovedkvarteret til Indre Oslo matforedling er så indre by som man kommer i Oslo. Produsenten får levert de slaktede dyrene til sine lokaler, “Prindsekjøkkenet”, i fabrikkbygget i indre bakgård i det gamle fattigkvartalet Prinds Augusts Minde.
– Prindsen er et historisk område som har huset samfunnets utstøtte, de fattige, de arbeidssky og de gale, i århundrer. Fremdeles er området tilfluktssted for mange utstøtte, og vi som jobber her kommer nær på byens skyggeside. Men vi ser også mye av den kreativiteten og energien man bare finner i indre Oslo, sier de to matprodusentene, Timon Botez og Magnus Thorvik.
Matprisen hedrer matprodusentene som leverer råvarer med kunnskap og respekt for det levende. Prisen går også til kokker som mestrer kunsten å skape smaksrike måltider, hvor omsorg for råvarenes livsløp har vært avgjørende. Matprisen trekker fram de som formidler innlegg i samfunnsdebatten om maten vår og dens opprinnelse.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.