OVERBLIKKET

Oslo 20230926. Vålerengas Linus Rosdahl og Nicolai Eliesen under kampen i eliteserien i ishockey mellom Vålerenga og Lørenskog på Jordal amfi.
Lørenskog hadde ikke mye å stille opp med, mot Vålerenga nylig. Her er Vålerengas Linus Rosdahl i aksjon mot Nicolai Eliesen.

Et mageplask av rang og dimensjoner. En skandale på is?

Det er ingen grenser for hva juvelen fra Oslo Øst må beskjeftige seg med. Under slakten på «skauen» nylig, hvor hjemmelaget leverte skandaløse sifre, var det Vålerenga som måtte stå for underholdningen.

Lørenskog – Vålerenga 0-10, Vålerenga – Ringerike 3-1. Er dette skandaløse sifre? Skandale er et sterkt ord, men vi synes det er betimelig å bruke det.

Etter slakten på «skauen» kunne statistikkguru Dolph Andersen melde at det var 74. gang i seriespill hvor Vålerenga vinner med 10 mål eller mere. Tredje gang dem vinner med resultatet 0-10 i seriespill. 74 altså, Vålerenga styrer med stø kurs mot nummer 75.

Rekorden i antall scorede mål i en kamp kom mot Strindheim hjemme rundt midten av 1980-tallet, 29-0. Vi mener å huske at Strindheim ikke tok et eneste poeng den sesongen.

Eller er det ikke noen skandale?

Oslo 20230926. Vålerengas Tommi Taimi th. I aksjon under kampen i eliteserien i ishockey mellom Vålerenga og Lørenskog på Jordal amfi.
Tommi Taimi har vært en av Vålerengas aller beste spillere denne sesongen. Her i aksjon mot Lørenskog.

Får pryl av hipsterne

Søndag var altså Ringerike på besøk. Et Ringerike som har skuffet voldsomt i innledningen av årets EHL-spill. De har sanket fire poeng på 13 kamper. Til sammenligning har Comet sanket fem poeng, så de kan legge seg ned og dø virtuelt de også.

Holder de dampen oppe får de pryl av Grüner, fra hipsternes mekka Grünerløkkas, til våren.

Lørenskog derimot har vært, og det smerter oss å si det, et frisk pust med sine nesten ett poeng per kamp. Kampen mot Vålerenga var et (foreløpig unikt) mageplask av rang og dimensjoner. Men de har vært nær flere plask.

Her er skandalen

Men hvor er skandalen? Den er her, og den er todelt.

For det første at det finnes et lag i den øverste divisjonen som kan tape 10-0 (hjemme!) og ikke nok med det – være i nærheten av det i andre kamper også. Vi kan ikke ha det slik, kan vi vel?

Eller?

Den andre skandalen

For så kommer den andre skandalen seilende på ei fjøl. Vålerenga makter ikke å vinne mer enn 3-1 over Ringerike på hjemmeis. Mot laget som har sanket hysteriske fire poeng i serien. Og da har vi to skandaler på rad.

Vålerenga som presterer til ti i stil på «skauen», og Vålerenga som glemmer å spille gnistrende god ishockey hjemme mot Ringerike.

Det er så veldig lov å forvente mer av Vålerenga, uansett arena.

Disse sifrene taler for en 10-lagsserie dessverre. Og for alle potensielle guders skyld, ikke tenk på en 12-lagsserie.

Ringerike på en gnistrende god dag (spillende destruktiv ishockey) viser at de kan utfordre makta. Det er ikke Ringerikes jobb å underholde på bortebane, det skal man være klar over og ta med i regnestykket. Ergo er 3-1 langt innafor for Ringerikes del, selv om det ikke medførte uttelling.

Juvelen fra Oslo Øst

Vålerenga som sin egen verste fiende, heldigvis gikk det greit. De gode lagene «må» nødvendigvis ha dårlige kamper underveis i serien, men Vålerenga har spilt én slik mot Hamar denne sesongen. Den endte 4-0.

Noen vil også hevde bortekampen mot Stavanger var dempet god, men det er vi uenige i. 4-3 i «oljetanken» er i verste fall hederlig innsats.

Og altså Vålerenga med en vakker bortekamp på «skauen», hvor hjemmelaget ikke evnet å underholde publikum, underholdningen måtte Vålerenga stå for. Det er ingen grenser for hva juvelen fra Oslo Øst må beskjeftige seg med.

8-lagsserie?

Så kan vel 10-lagsserien fortsatt være i drift da? Og er det for tidlig å tenke 8-lagsserie, er det for tidlig å tenke 12-lagsserie.

Med mindre alle skrotlagene begynner å levere som Ringerike. Da blir det ene av de to ytterpunktene vanskelig å kjempe mot.

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

Powered by Labrador CMS