Slik så mange av løypene ut innover mange steder i Marka lørdag morgen.

Drømmeforhold i Marka: - Det er vanskelig å få finere forhold enn nå

Kaldt om natten og strålende sol på dagtid. — For alle som skal bruke Marka i vinterferien ligger det an til drømmeforhold, opplyser Skiforeningen. Her har vi noen turtips som skal passer de fleste turglade oslofolk.

Publisert

Selv om mange drar til fjells eller til sol og varme i Syden, er det likevel oslofolk igjen i byen. Og ifølge Skiforeningen er det ingen grunn for skiglade til å forlate hovedstaden.

— Det er vanskelig å få finere forhold enn nå, sier en av Skiforeningens løypekjørere etter å ha preppet klar løyper til helgen.

Ta Markatoget eller Markabussen ut av byen

Hvis du er klar for en litt lengre tur er det flere muligheter. I helgen kjøres det Markabuss til Løvlia. Da får du en fin skitur tilbake til Sørkedalen. Skiforeningens busstider og priser finner du ved å klikke her.

Like ved Lindeberg T-banestasjon - og like ved inngangen til Østmarka.

Et annet bra alternativ er å ta Markatoget til Stryken. Toget stanser på Stryken stasjon kun vinterstid, derav navnet Markatoget.

Turen tilbake til Oslo er en av de store klassikerne for ivrige skigåere.

— Man kan enten holde en østlig rute og få med seg den relativt lite brukte østlige delen av Nordmarka, eller man kan skjære inn mot Sandungen/Katnosa-området og inn på hovedløypenettet, råder Skiforeningen på sin nettside.

Ta T-banen og følg DNT-skilt ut i Marka

På nettsiden til Skiforeningen finner du detaljerte og oversiktlige turalternativer med kart.

Hvis du ikke er glad i langrenn eller synes de foreslåtte turene er for lange, så er det utallige andre muligheter.

Egentlig er det bare å ta Holmenkollbanen til Frognerseteren og spenne på seg skiene. Da kan du gå så langt eller kort du bare vil. Et annet og minst like godt alternativ til Nordmarka er Østmarka eller Lillomarka.

Du kan ta en av T-banene til følgende stasjoner: Trosterud, Lindeberg, Ulsrud, Mortensrud, Skullerud, Furuset, Haugerud, Oppsal, Rødtvet, Holstein og Gaustad.

Herfra skal du nå lett kunne finne veien ut i Marka ved å følge skilt satt opp av DNT. Alle skiltene er merket med en stor rød T, akkurat som i fjellet!

Powered by Labrador CMS