Oslo 20180621.Mange folk som går på Karl Johan.Foto: Vidar Ruud / NTB
Statsborgerprøven er en kunnskapsprøve med utgangspunkt i Lærerplan for opplæring i samfunnskunnskap for voksne innvandrere.

Oslofolk som vil bli norske statsborgere er "best i klassen"

Dersom man vil bli norsk statsborger, må en test bestås for alle mellom 18 og 67 år. Og ingen steder i Norge har bedre resultat enn Oslo.

Publisert

I alt 5.333 personer tok statsborgerprøven i Norge i fjor, hvorav hele 91,3 prosent besto. Prøven er et viktig steg på veien mot norsk statsborgerskap.

– Jeg er glad for at over ni av ti klarer statsborgerprøven, og det er bare å gratulere, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

- En positiv trend

Antallet som består statsborgerprøven er jevnt høy over hele landet. Resultatene er imidlertid best i Oslo og Vestland, der henholdsvis 93,9 og 93 prosent består prøven.

Statsborgerprøven ble etablert i 2017, og siden den gang har det vært en økning i andelen som består.

– Det er en positiv trend som viser at de har opparbeidet seg ferdigheter i norsk og kunnskap om det norske samfunnet, sier direktør Sveinung Skule i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

Må ha minst 24 rette svar

Statsborgerprøven er en kunnskapsprøve med utgangspunkt i Lærerplan for opplæring i samfunnskunnskap for voksne innvandrere. 

Prøven inneholder 32 poenggivende spørsmål, der deltakerne må svare rett på minst 24 for å bestå.

Hvis du skal søke på norsk statsborgerskap og er mellom 18 og 67 år, må du bestå statsborgerprøven eller prøven i samfunnskunnskap på norsk.

Powered by Labrador CMS