Noen ganger er Steffen Soberg bare til å spise opp for de som er glad i Vålerenga.
Noen ganger er Steffen Soberg bare til å spise opp for de som er glad i Vålerenga. Sånn var det i dag. Foto: André Kjernsli

Det er lov å ha flaks i ishockey

Dersom noen lurer på om keeperen fortsatt er viktig i ishockey så fikk man svar på det i Furuset Forum idag. Vålerenga tok årets tredje strake seier.

Etter en seier som satt langt inne mot Stjernen i siste runde var det lørdag klart for kamp mot det andre østfoldlaget i GET-ligaen, Sparta.

Vålerenga har hatt et godt tak på sarpingene denne sesongen, men effektiviteten må opp fra kampen for to dager siden.

Kamp nr. 300 for Tobbe

Vålerengakaptein, Tobias Lindström, spilte forøvrig sin 300. kamp for laget i dag, og ble gjort litt stas på før kampen.

Jubilanten Tobias Lindstrom, i gullhjelm, scoret det forste malet i kampen.
Jubilanten Tobias Lindström, i gullhjelm, scoret det første målet i kampen. Foto: André Kjernsli

Bortsett fra en stor Sparta-sjanse etter to minutter er det mest spennende de første minuttene når Kalle Ekelund holder på å snakke på seg en to-minutter for noe han, forøvrig helt korrekt, mener burde vært en Sparta-icing.

Midt i første periode får gjestene en overtallsmulighet, men har kun en avslutning på mål i løpet av de to utvisningsminuttene.

To mål på 26 sekunder

Mot slutten av perioden, og etter at Sparta har spilt seg inn i kampen, er det kveldens jubilant, Tobias Lindström, som åpner ballet.

Han kommer gjennom i midten, fyrer av et skudd som det ser ut til at gjestene keeper har kontroll på, men pucken «glider inn i mål», som komentatorlegenden Lennart Hylland sa i Colorado Springs i 1962.

Jorgen Karterud jubler foran Klanen etter a ha satt inn sin forste scoring etter returen til VIF
Jørgen Karterud jubler foran Klanen etter å ha satt inn sin første scoring etter returen til VIF. Foto: André Kjernsli

26 sekunder senere er det klart for dobling av ledelsen, og det er et vakkert mål. Henrik Olsén spiller en smart pasning på tvers i Sparta sin sone, og derfra setter Jørgen Karterud pucken sikkert i mål.

Det første av forhåpentligvis mange mål fra den hjemvendte sønn.

Shampo ikke fornøyd

Espen Knutsen påpekte i pausen at Enga er heldige som leder kampen. Etter pausen fortsetter det i samme spor. Det er vel faktisk sånn at Sparta tar enda mer tak i kampen.

Når sarpingene etter fem minutter av andre perioden får mulighet til å spille fem mot fire kommer også scoringen, signert Henrik Knold.

Roy Johansen tok time-out uten at det sa ut til a hjelpe stort.
Roy Johansen tok time-out uten at det så ut til å hjelpe stort. Foto: André Kjernsli

Inspirert av denne scoringen fortsetter gjestene å styre matchen. De går mer på skøyter og takler mer enn Iskrigerne. Og det er takket være en god Steffen Søberg i VIF-buret at det ikke blir flere baklengs i perioden.

Sparta klart best

Helt mot slutten er det Enga som får spille i overtall, men det er Sparta som skaper sjansene. Søberg leverer en trippelredning, og hjemmelaget går til pause med en flatterende 2-1-ledelse.

Det blir neppe hjemmeseier om ikke Enga løfter seg etter andre vanning. Tre skudd på mål i midtperioden er ikke bra – Sparta hadde tolv.

Til tross for at begge lagene får mulighet til å spille i overtall må vi syv minutter ut i tredje periode før vi får et skudd på mål.

Jonas Oppoien i kamp med en Sparta-spiller.
Jonas Oppøyen i kamp med en Sparta-spiller Foto: André Kjernsli

Kampfakta

Vålerenga – Sparta 3-1 (2-0, 0-1, 1-0). Mål: 1. periode: 1-0 (17.15) Tobias Lindström (Gustaf Berling), 2-0 (17.41) Jørgen Karterud (Karl Ove Henrik Olsen). 2. periode: 2-1 (25.05) Henrik Knold (Niklas Roest, Kristian Jakobsson). 3. periode: 3-1 (59.56) Karterud (Lindström). Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Sparta 2 x 2 min.

Midt i perioden ender vi opp med en situasjon der Sparta får spille fem mot tre i drøyt 40 sekunder.

Vålerenga unngår baklengs, igjen takket være Søberg i mål. Vi tar sjansen på å utpeke ham til dagens VIF-gutt en god stund før kampen er slutt.

Mål med fire sekunder igjen

Med 90 sekunder igjen av tredje periode tar Sparta ut keeperen i et desperat forsøk på å sikre spilleforlengelse. Det blir mål, men det er Vålerenga som setter pucken i gjestenes tomme bur. Jørgen Karterud er sistemann på pucken.

Det endte 3-1 til Vålerenga. Etter en svak avslutning på 2019 ble seieren over Sparta årets andre kamp med full poengpott. Og med en seier etter spilleforlengelse i forrige kamp står VIF med tre seire i 2020.

Noen ganger er det bare å takke og bukke for tre poeng og se fremover.

PS! Steffen Søberg ble faktisk kåret til Vålerengas bestemann.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer