OVERBLIKKET

Stavangers Ludvig Hoff (t.v) i duell med Vålerengas Calle Spaberg Olsen under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers i nye Jordal Amfi.

Tabellen juger aldri

Vålerenga har gjort spesielt to ting riktig siden jeg skriblet ned noen ord sist, de har vunnet to kamper, og de har latt være å tape. Spesielt den siste der er tricky.

Å vinne over Sparta og Stavanger Oilers er intet problem. Det er bare å følge gameplan. Litt mer tricky er det å ikke å tape, ettersom vi ikke kjenner motstanders gameplan. Det er selvfølgelig også en viss kvalitetsforskjell på Sarpsborg og Stavanger

Behøver ikke utdype det så voldsomt. Bare se å hallen og kikk inn i premieskapet.

«Hockeytown» kalte Sarpsborg seg for noen år siden. Uten å utdype; det skiltet havnet inne på toalettet på Bohemen etter en bortetur ned dit. Resten kan man tenke seg.

Anyway… Det viktigste er fra start å spille vårt spill, da vil det ganske fort vise seg om vi, Roy Johansen og Morten Ask har valgt riktige taktikker. Som oftest har de det, men Stavanger har en evne til å stikke kjepper i hjulene for oss.

Kondis og pasninger

Halvveis ut i 3. periode var kampen mot Stavanger over, det samme gjaldt i stor grad kampen mot Sparta. Selv om Sparta lurte inn en bitteliten scoring helt på tampen av perioden noen sekunder etter at Sondre Olden hadde sonet ferdig en to-minutter. Så var de kjørt.

Og jeg har en mistanke om at dette er denne sesongs oppskrift. Vi kjører motstanderne rått og hardt på kondis og med raske pasninger. Ikke holde på pucken, men spille kontrollert videre eller gå og skyte på kassa.

Thomas Olsen jubler etter scoring i eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers.

Vonde dager

Og så bulker vi dem. Bulker så det spretter oppkomlinger i alle retninger. Bulker dem ut av stilen. Hardt, men innenfor dommernes grenser. Klarer vi å balansere hva herrene i de stripete jakkene tåler, da er vi på nett.

Det kommer selvfølgelig vonde dager. Dager hvor lite eller ingenting stemmer. Og det kommer kanskje perioder. Sesongen er lang. Men når de dårlige dagene eller periodene kommer så har vi systemet og rutinen å spille på.

Koser oss med tabellen

Men akkurat nå er vi på en god bølge, og vi har det godt på toppen av tabellen. Neste kamp i marsjen kommer allerede tirsdag borte mot Lillehammer. En vanskelig kamp i en kjip arena. Intet ondt om folka, men hallen er kjip. Vi har avgitt mye poeng i den OL-boksen der.

Vi håper på en frisk og rask Daniel Sørvik ut sesongen.

Et skår i gleden lørdag ettermiddag var at Daniel Sørvik sakte måtte forlate isen etter par tunge smeller. Det var litt vanskelig å definere fra utsiden av isen, men det så unektelig ut som han drev med hodet heller enn armer og/eller føtter. Sørvik, som man husker fikk en skrekk-hjernerystelse som holdt ham av isen i 8 måneder.

Vi håper og regner med at det går bra med Daniel! Og mens vi venter på tirdag koser vi oss med tabellen.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Få med deg flere av de tidligere utgavene av Overblikket.

Powered by Labrador CMS