Clarion Hotel The Hub og Slottet er blant byggene som tar del i den globale markeringen.
Clarion Hotel The Hub og Slottet er blant byggene deltok i den globale markeringen.

Lørdag kveld slo lysene seg av på disse byggene 

I fjor deltok over 190 land på Earth Hour, der man dedikerer én time til jorda. Enten ved å slukke lysene eller bare ta seg en spasertur ute. – Mulighetene er mange, og alle kan bli med, sier Verdens naturfond.

Publisert

Lørdag viser millioner av mennesker verden over sitt engasjement for klima og natur ved å dedikere én time til Jorda. I Norge ble dette gjort mellom klokken 20.30–21.30, da lysene på forskjellige bygg ble slukket i en time.

Dette er den sekstende gangen den symbolske markeringen Earth Hour finner sted i Norge.

Blant bygg i Oslo som skrudde av lysene lørdag kveld er Holmenkollen nasjonalanlegg, Grand Hotel, Slottet og Clarion Hotel The Hub.

Over 190 land deltok i fjor

I fjor ble det gitt over 410 000 timer til jorda fra over 190 land. WWF Verdens naturfond håper det blir enda flere i år.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur
Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, sier mulighetene er mange for å ta del i Earth Hour.

– Verden står overfor store utfordringer, blant dem den akutte natur- og klimakrisen som vi er nødt til å løse i felleskap. Sammen kan vi bidra til å bremse klimaendringene og bevare naturen. Hver positiv handling for jorda – liten eller stor – kan utgjøre en stor forskjell når alle er med, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, i en pressemelding. 

– Alle kan bli med

WWF sier de håper så mange nordmenn som mulig vil delta på årets Earth Hour, for å vise at 2024 blir året for konkret handling som vil stanse tapet av norsk natur.

– Å gi én time til jorda kan være alt fra å slukke lysene, slik mange er vant med å gjøre, til å gå en kveldstur og bli bedre kjent med sin nærnatur, eller lage et godt og bærekraftig måltid som man deler med de man er glad i, sier Andaur videre.

– Mulighetene er mange, og alle kan bli med. Sammen kan vi sende et tydelig signal til de som sitter med makt om at vi krever handling for en grønnere verden.Powered by Labrador CMS