Utleiere av elsparkesykler refses: — De er også skyld i dette kaoset som koster enormt mye i helse, trygghet og kroner og øre, sier Raymond Johansen (Ap).
Utleiere av elsparkesykler refses: — De er også skyld i dette kaoset som koster enormt mye i helse, trygghet og kroner og øre, sier Raymond Johansen (Ap).

– Det er veldig, veldig mange klager. Raymond Johansen refser elsparkesyklister og utleiere

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) retter en pekefinger mot både utleiere og brukere av elsparkesykler. – Det er veldig, veldig mange klager som kommer til oss. Og det er mange skader. Nå må brukere og aktører skjerpe seg, sier han

Publisert

I mai var det 6,6 skader knyttet til elsparkesykler på Oslo skadelegevakt daglig.

Juni-tallene er ennå ikke klare, men Aftenposten får opplyst at de er forventet å være dystre. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier elsparkesykkel-situasjonen i hovedstaden er blitt verre enn han så for seg.

— De er også skyld i kaoset

— Jeg registrerer at aktørene er ute og klager på reguleringene som kommer. De er også skyld i dette kaoset som koster enormt mye i helse, trygghet og kroner og øre. Og etter mitt skjønn har de tatt minimalt med ansvar selv, sier byrådslederen til Aftenposten.

Johansen sier han mener at det allerede nå ville være klokt å stenge for utleie på natten.

Norgessjef i utleieselskapet Voi, Christina Moe Gjerde, retter kritikk mot byrådet.

— Byrådet bør sørge for å få på plass en anbudskonkurranse der de kan stille krav til de utleieaktørene som leverer best på bærekraft, sikkerhet, pris og parkering, sier hun.

— Dette har Voi etterlyst i snart to år, men byrådet har lukket øynene og lagt skylden på alle andre, sier Christina Moe Gjerde.

Powered by Labrador CMS