Ola Wolff Elvevold i bystyresalen Oslo bystyre Rådhuset Oslo rådhus Foto: Arnsten Linstad
Ola Wolff Elvevold (SV) er en av dem som reagerer sterkt på fyrverkeriet som ble avfyrt fra Oslo Havnebasseng sent fredag kveld.

Politikere i bystyret reagerer også på fredagens fyrverkeri 

– At vi har et regelverk for fyrverkeri som i praksis gir en rett til å fyre opp hvor mye som helst, så lenge du ikke setter fyr på byen, er helt usmakelig, mener bystyrepolitiker Ola Wolff Elvevold (SV).

Publisert

Bystyrepolitikere fra SV og MDG reagerer sterkt på det store fyrverkeriet som ble avfyrt i Oslo sentrum sent fredag kveld.

– At vi har et regelverk for fyrverkeri som i praksis gir en rett til å fyre opp hvor mye som helst, så lenge du ikke setter fyr på byen, er helt usmakelig, skriver bystyrepolitiker Ola Wolff Elvevold (SV) i sosiale medier ifølge Aftenposten.

– Plager halve byen

Fyrverkeriet fikk mange til å ringe politiet for å melde fra om høye smell. Det kunne høres fra lang avstand, og ble avfyrt som den del av bursdagsfesten til Christian Ringnes

Også MDG-politiker Eivind Trædal har reagert på fyrverkeriet.

– Jeg synes det å plage halve byen med fyrverkeri midt på natta, inkludert mange mennesker med traumer fra krig eller terror, er en dårlig måte å feire bursdag på. Ikke gøy for dyr og fugler heller, skriver han.

Det var North Star Fireworks AS som sto for oppskytingen, som ble gjort fra to fartøy og én lekter i havnebassenget.

Fyrverkeriet var godkjent på forhånd. Firmaet ønsker ikke å kommentere saken overfor Aftenposten.Powered by Labrador CMS