En mann ble natt til torsdag pågrepet etter at han hadde truet vakter ved et utested på Fridtjof Nansens plass med pistol. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dørvakt tok pistol fra gjest på pub etter trusler

En mann som hadde truet dørvaktene på et utested ved rådhuset med pistol, ble resolutt fratatt våpenet fra vaktene på et annet utested senere natt til torsdag.

Publisert

Politiet i Oslo ble varslet om den første episoden ved et utested ved Fridtjof Nansens plass klokka 01.50 natt til torsdag. Mannen hadde truet de ansatte med en pistol, men løpt fra stedet.

Viste seg å være gassvåpen

Snaut 20 minutter senere fikk politiet en henvendelse fra vaktene på utestedet London Pub lenger opp i sentrum. Da vaktene der observerte en mann med en pistol inne i lokalet gikk de bort og tok våpenet fra ham.

– Det viste seg å være et gassvåpen, men det var det ingen som visste på forhånd. Vedkommende løp også fra dette stedet, men en patrulje fikk fatt i ham etter beskrivelser fra vitner og videoovervåking som ble sjekket, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth, til NTB.

Mannen ble pågrepet og er siktet for brudd på våpenloven.

Powered by Labrador CMS