Oslo skatehall

Oslo skatehall på Voldsløkka er åpnet. Foto: Kurt Lie

Oslos nye skateeldorado har åpnet

Publisert

I dag åpnet den lenge etterlengtede skatehallen på Voldsløkka i bydel Sagene.

I over 20 år har skateentusiaster i Oslo ønsket seg et skikkelig innendørs anlegg for å kunne bedrive sporten sin året rundt. Nå er deres ønsker endelig oppfylt.

Foto Kurt Lie

Streetskating, bowls og ramper
Hallen vil bli et eneste stort eldorado for skateboardinteresserte barn og ungdom fra hovedstaden og østlandsområdet. 2300 kvadratmeter med skateareal, både inne og ute, er designet for å gi et best mulig tilbud til brukerne. Hallen har streetskating, bowls og ramper.

Anlegg for proffe og amatører
— Vi som er opptatt av at ungdom har mulighet til å drive med aktiviteter som ikke blir styrt av treningstider og voksne som bestemmer hva man skal gjøre, ser med glede at skatere i Oslo nå får sin egen skatehall. Det er anslagsvis 10.000 aktive skatere i Oslo, og vi håper det med Oslo skatehall blir enda flere. Anlegget gir mulighet for bredde og topp innenfor skateverdenen, og vi håper det kommer flere anlegg av denne størrelsesorden og kvalitet, sier Tor Haave, sentralstyreleder i Ungdom og Fritid - Landsorganisasjonen for fritidsklubber og Ungdomshus.

Foreløpig kun for skatere
I løpet av den lange og kompliserte plan- og byggeprosessen har brukerne vært sterkt involvert i utformingen av parken. Dette har ført til at kommunen har lagt strenge føringer for bruken av hallen.
I prosessen som ledet til vedtak om å bevilge penger til skatehallen, har kommunen og representanter for brukerne i fellesskap bestemt at hallen kun skal gi et tilbud til skateboardere. BMX-sykkel, scoot og inline har per i dag et tilbud på Skur13, som også utvides.
Oslo skatehall på Voldsløkka. Foto Kurt Lie

                             Video: Tor Haave

 

Powered by Labrador CMS