� Det er trist om den midlertidige idrettshallen blir ytterligere utsatt, synes Line Oma, leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo. Foto: Privat
� Det er trist om den midlertidige idrettshallen blir ytterligere utsatt, synes Line Oma, leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo. Foto: Privat

Gamle Oslo-leder oppgitt over motstanden mot en midlertidig flerbrukshall på Sirkustomta på Tøyen

Line Oma (Gamle Oslo Ap): � Jeg registrerer at idrettshallen på Tøyen omtales som et «forstyrrende element». Det forstyrrer meg mer at barna på Tøyen ikke har et sted å drive med aktivitet.

Publisert

Mens barn og ungdom på Tøyen venter på en ny flerbrukshall, skal det reises en midlertidig flerbrukshall i bydelen. Dagens forslag til plassering på Sirkustomta ved Botanisk Hage møter motbør både fra Universitetet i Oslo, som drifter museene i Tøyenparken, og plan- og bygningsetaten.

Universitetet mener den midlertidige hallen er for stor, virker sjenerende og kan ødelegge for deres planer for området.

— Barn og unge må komme først

Leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Line Oma (Ap), er oppgitt over motstanden. Hun skjønner ikke hvordan hallen skal kunne oppleves som et «forstyrrende element» i nærmiljøet.

— Jeg registrerer at hallen omtales som et «forstyrrende element». Det som heller forstyrrer meg er at barna på Tøyen ikke har et sted å drive med aktivitet, sier hun til VårtOslo.

BU-lederen er i spesielt opptatt av at spørsmålet om en flerbrukshall har blitt en evigvarende saga i bydelen. Helt siden hun selv trådte inn i lokalpolitikken i 2015 har behovet for større hallkapasitet vært et politisk spørsmål. Hun mener byggingen av en ny flerbrukshall er langt på overtid.

Den midlertidige flerbrukshallen er planlagt å ligge midt mellom Munchmuseet og Botanisk Hage på Tøyen. Foto: Rambøll AS
Den midlertidige flerbrukshallen er planlagt å ligge midt mellom Munchmuseet og Botanisk Hage på Tøyen. Foto: Rambøll AS

 Forventer rask saksbehandling

— Det er trist om den midlertidige idrettshallen blir ytterligere forsinket, synes hun.

Oma håper nå at alle involverte i saken kan se på problemstillingen med nye øyne og sørge for at bydelen får en midlertidig flerbrukshall på Sirkustomta fram til det nye Tøyenbadet med flerbrukshall står ferdig. Hun skjønner brukerne av Botanisk hage kan være skeptiske til å få en stygg og permanent flerbrukshall som nærmeste nabo. Men forsikrer om at hallen blir fjernet så fort den permanente hallen i tilknytning til Tøyenbadet står ferdig.

— Vi har venta lenge nok på en midlertidig hall. Nå forventer jeg fortgang fra alle etater og at en ikke overkompliserer, noe som kan føre til forsinkelser. Dette kan ikke være så vanskelig, barna må settes først, understreker BU-lederen.

Powered by Labrador CMS