Lørdag åpner verdens største fotballturnering, Norway Cup, på Ekebergsletta. Arrangøren mener den er klar for å takle et større sykdomsutbrudd blant deltagerne. Foto: Shauni / Wikimedia Commons

Norway Cup forberedt på sykdomsutbrudd etter spredning av magesykdom på Dana Cup i Danmark

Flere norske fotballag er rammet av et utbrudd av magesyke under Dana Cup i Danmark. � Hos oss står hygiene og håndvask i høysetet, sier generalsekretær i Norway Cup, Pål Trælvik.

Publisert

Torsdag ble det kjent at flere fotballag fra Bergen er rammet av et stort utbrudd av omgangssyke på fotballturneringen Dana Cup i Danmark. Nærmere 50 barn og unge er plassert på isolat, som følge av sykdomsutbruddet.

Lørdag starter verdens største fotballturnering Norway Cup på Ekebergsletta. Turneringsledelsen mener de er godt forberedt på å håndtere et eventuelt lignende utbrudd.

Fra lørdag blir det igjen liv og røre på Ekebergsletta, når 30.000 barn og unge sparker igang Norway Cup 2019. Foto: VisitOslo / flickr

Norway Cup er en internasjonal fotballturnering i Oslo for ungdom mellom 6 og 19 år, med 3 mot 3-fotball for 6-10 åringer fra 2016. Turneringen er blitt avholdt siden 1972. Den arrangeres hvert år i uke 31, og regnes som en av verdens største fotballturneringer.

Mellom 1.750 og 1.800 lag deltar i årets utgave av Norway Cup. De 30.000 deltakerne i fotballturneringen skal bo på 34 forskjellige skoler i Oslo.

— Vi er godt forberedt. Vi har allerede reserveskoler klare for å isolere eventuelt syke barn. Vi har gode prosedyrer for dette og en god beredskapsplan, og vi gjør alt vi kan for å unngå sykdom, sier generalsekretær i Norway Cup, Pål Trælvik, til NTB.

Hygiene på dagsorden

Trælvik bekrefter at flere fotballag kommer direkte fra Dana Cup til Ekebergsletta og Norway Cup, som begynner lørdag. Arrangørene iverksetter imidlertid ikke noen spesielle tiltak i forbindelse med sykdomsutbruddet.

— Vi setter hygiene på dagsorden, noe vi alltid gjør. God håndhygiene er helt avgjørende, i tillegg til vask og renhold av toaletter, som vi har gode prosedyrer for. Vi har drevet dette arrangementet siden 1972, og har gode rutiner, understreker generalsekretæren.

I 2009 innførte arrangørene av fotballturneringen forbud mot håndhilsning før og etter kampene i forbindelse med svineinfluensaepidemien. Det er foreløpig ikke aktuelt denne gang.

– Vi er ikke i en situasjon av det formatet nå. Svineinfluensa var en helt annen situasjon, sier Trælvik.

Powered by Labrador CMS