Danske Jack Majgaard Jensen (46) er treneren som skal ta Vålerenga-jentene ut i Champions League-eventyret. � Vi kan slå de fleste, mener dansken. Foto: Christian Boger

Vålerenga-jentene går til stormangrep på Champions League. — Vi kan slå de aller fleste, sier nyansatt trener

Etter sølv i både serie og cup i fjor, satser VIFs fotballjenter mot skyene i år. Danske Jack Majgard Jensen (46) er treneren som skal lede østkantklubben til mer suksess.

Publisert

Det er slutt på juleferien for Vålerengas fotballjenter. Inne i Vallhall skal alt av eventuelt julefett trenes bort, før den nye sesongen starter i sutten av mars.

Det blir et hardkjør med flere nye fjes både blant spillere og støtteapparat.

Jack Majgaard Jensen

  • Klubber som trener: Rebæk IF, Ballerup IF, Vallensbæk IF, Lyngby BK, Malmö FF, Lunds BK, Lyngby BK, FC Rosengård, Landskrona BoIS, Lunds BK
  • Klubber som spiller: Bröndby IF, Avarta BK, Rebæk IF
  • Utdanning: Master i i Human Physiology med speciale fotbollfysiologi og fysisk trening
  • Lisens: UEFA PRO -lisens
  • Sivil status: Gift med Linda.  Tre barn i Emilia, Oliver og Alicia

Ukependler fra Sverige

I spissen for det hele står en trener med rungende dansk latter og et falkeblikk på alt jentene foretar seg ute på kunstgresset. Etter nesten 20 år i dansk og svensk fotball, har VIFs nye trener tatt med seg kofferten og nesten flyttet inn på Valle.

Foreløpig ukependler den nye hovedtreneren, Jack Majgaard Jensen (46) fra Lund i Syd-Sverige.

— Og familien din kommer etter?

— Vi får se hva som skjer. Foreløpig blir det med pendlingen, smiler den nye Vålerenga-sjefen.

Mesterligaerfaring fra Sverige

Det var på ingen måte noen selvfølge at dansken, med solid erfaring fra både herre- og kvinnefotballen i våre to naboland, skulle bli sjef på Valle.

Egentlig var det Monica Knudsen som også neste år skulle lede Vålerenga fra sidelinja.

Men så ble Knudsen sykemeldt i høst og går nå over i jobben som utviklingssjef i VIF.

Sportssjef Eli Landsem tok midlertidig over treneransvaret, men det var aldri noen langsiktig løsning. Dermed falt valget, etter vel en måneds jakt, på den 46-årige dansken.

Her slår den nye treneren Jack Majgaard Jensen av noen ord med landsmanninne og midtstopper Stine Ballisager Pedesen, mens resten av laget holder formen ved like. Foto: Christian Boger

Nå blir det Jack Majgaard Jensen, med solid erfaring fra svenske FC Rosengårds deltakelse i damenes Mesterliga, som skal få Europas gjeveste turnering til Intility Arena.

Først blir det nemlig kvalifiseringsspill og så forhåpentligvis gruppespill på jentene utover sesongen.

— Vi har alle muligheter ti å komme til gruppespillet og så får vi ta en kamp av gangen. Bortsett fra de fire-fem beste lagene i Europa, tror jeg vi har muligheten til å spille jevnt med, eller slå, de aller fleste, poengterer Majgaard Jensen.

— Høyt press på motstanderen

Når dansken nå har funnet veien over Skagerrak, kommer han til en klubb som på veldig mange måter tenker likt som den nye hovedtreneren.

Dette gjelder både hvordan en vil at fotballen skal spilles og hvordan klubben skal drive spillerutvikling.

— Vi skal være et spillende lag og med det jeg har sett av kamper allerede, er vi godt på vei, sier Jensen.

— Vi skal ha et høyt press på motstanderen, men samtidig er det viktig å ha en tydelig struktur i laget og balanse i laget.

Cup- og seriegull fra Sverige

— Dette skal vi jobbe mye med framover. I tillegg blir det viktig for meg, utifra det jeg har sett på video, at vi blir enda mer effektive i angrep, understreker dansken.

Sammen med assistenttrener Raymond Mikkelsen (t.h) og Jack Majgaard Jensen vil VIF spille med høyt press på motstanderne. Foto: Christian Boger

Nå blir jobben å skape et stabilt topplag. Noe han skulle ha de aller beste kvalifikasjoner til å kunne klare.

46-åringen har blant annet vært trener for det svenske topplaget FC Rosengård i Damallsvenskan (2015–2017) og ledet laget til ett seriegull, to cuptriumfer og én kvartfinale i Champions League.

— Dette er en klubb og et lag i stor utvikling, som har tatt steg fra lavere divisjoner og opp til toppen. Nå går jobben ut på å utvikle et stabilt topplag som også kan bite fra seg ute i Europa.

— Den jobben ser jeg virkelig fram til å ta fatt på, understreker den nye hovedtreneren.

På spillerjakt før sesongstart

Etter å ha vært på Valle i en uke er det fortsatt mye å sette seg inn i for den nye hovedtreneren. Ikke minst er det viktig å bli kjent med spillerne og apparatet rundt.

Selv om han har sett noen av fjorårets kamper på video, er det ikke helt det samme som å stå ansikt til ansikt med sine nye elever.

— Jeg har jo sett noen kamper, men det er noe helt annet å se disse jentene live. Nå skal det bli gøy å bli virkelig kjent med spillerne og folket rundt, sier Jack Majgaard Jensen.

— Sammen skal vi skape et lag det skal bli veldig vanskelig å møte i kamp.

Og spillertroppen. Er den komplett nå?

— Nei. Vi er fortsatt på jakt etter et par spillere. Jeg ønsker ihvertfall en keeper og en forsvarsspiller til før sesongen starter, konstaterer VIF-sjefen.

Proffere damefotball

De siste årene har sett en stor utvikling innen kvinnefotballen rundt om i Europa. Ikke minst har stadig flere og flere av de store internasjonale toppklubbene innsett at det er en investering også i å satse på jentene.

Sist ute i så måte var Manchester United, som i sommer var på besøk på Intility med sitt nye damelag.

Her hjemme er det også ting på gang. I Trondheim ligger det an til at Trondheims Ørn slår seg sammen med Rosenborg. Og i Haugesund ble det nesten noe ut av planene om at Avaldsnes slo seg sammen med klubben til byens herrelag.

Når den nye sjefen med både serie- og cupgull fra Sverige taler lytter Vålerenga-jentene Foto: Christian Boger

— De siste årene har vi sette en stor profesjonalisering av damefotballen. Dette skyldes ikke minst samfunnsutviklingen, hvor det har blitt mulig også for jentene å satse som profesjonelle idrettsutøvere, mener Majgaard Jensen.

Store klubber leder an

— Dette er en stor og viktig utvikling jeg tror vi kommer til å se mer og mer av i damefotballen framover, sier VIF-treneren.

Den trivelige dansken mener det er en styrke at stadig flere og flere av de store europeiske klubbene viser at de er villige til å satse på damefotballen.

— De store klubbene har både økonomien og kunnskapen om hvordan bygge et lag og gjennomføre et arrangement, sier Majgaard Jensen.

— Deres engasjement gir en mulighet for at kvinnefotballen kan profesjonaliseres ytterligere, og det er slik jeg ser det, et veldig godt utgangspunkt. Jeg tror vi framover stadig vil se mer og mer til denne utviklingen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS