Danske Jac Majgaard Jensen blir ny hovedtrener for Vålerengas damelag i fotball. Foto: FC Rosengård

Danske Jack Majgaard Jensen (46) skal ta Vålerengas damer et skritt videre

Jack Majgaard Jensen (46) blir ny hovedtrener for Vålerengas damelag. Treneren har med seg seriegull fra Sverige og to kvartfinaler fra Champions League i bagasjen.

Publisert

Siden det sent i høst ble klart at Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerengas damelag og går over i stillingen som utviklingssjef i klubben, har sportssjef Eli Landsem ledet søket etter en ny hovedtrener for damene.

I formiddag ble det kjent at danske Jack Majgaard Jensen tar over styringen på Valle.

— Han ga et solid inntrykk av hvordan han tenker fotball og hvordan han ønsker å jobbe. Desto flere ganger vi snakket med ham, desto mer skjønte vi at dette var riktig mann for jobben, sier Landsem til VG om ansettelsen.

Erfaring fra Champions League

Med kvalifiseringsspill for Champions League klart etter årets sesong, var det viktig for østkantklubben å få på plass en trener med erfaring fra internasjonale turneringer. Det har de nå fått.

Den danske 46-åringen har lang fartstid som trener. Fra å jobbe med akademiet i Malmø, har han vært innom Lunds BK, Lyngby (Danmark) og Landskrona BoIS på herresiden.

Vålerenga-jentene kan glede seg over å få danske Jack Majgaard Jensen som ny hovedtrener neste sesong. Foto: Jens August Dalsegg / Vålerenga fotball

I tillegg var han hovedtrener for topplaget FC Rosengård i Damallsvenskan i drøye to år. På den tiden rakk han å lede laget til seriegull samt to cupfinaletriumfer. Han ledet også laget til to kvartfinaler i Champions League.

— Dette er en klubb og et lag i stor utvikling, som har tatt steg fra lavere divisjoner og opp til toppen. Nå går jobben ut på å utvikle et stabilt topplag i Norge som kan bite fra seg i Europa. Det trigger meg veldig, forklarer Vålerengas nye trener, Jack Majgaard Jensen, om hvorfor han tok jobben.

Utvikling blir viktig

For den nyansatte treneren er selvfølgelig de sportslige resultatene viktige, men også det å utvikle både klubb og spillere er en oppgave dansken setter høyt.

— Jeg brenner for å jobbe med utvikling, og i utgangspunktet spiller det ingen rolle hvor gammel du er som spiller. Det som betyr noe er hvor sulten du er. Jeg har skjønt det slik at Vålerenga nå også får støtte fra Fotballforbundet til å drive talentutvikling for kvinnefotballen i Norge, og jeg gleder meg til å ta del i det arbeidet, forteller Jensen.

Nå ser han virkelig fram til å sette sitt preg på klubben. Og ikke minst ser han fram til deltagelsen i Champions League.

— Som klubbspiller eller trener er det å konkurrere mot de beste i Europa noe av det gjeveste du kan gjøre. Det blir veldig gøy, men før den tid er det en jobb som skal gjøres og mange seriekamper som skal spilles og vinnes, understreker han.

Dansken vil være på plass på Intility arena når sesongoppkjøringen starter mandag 6. januar.

Powered by Labrador CMS