Styremedlem Tuva Løkse i Kampen vel, velets leder Tommy Grotterød og Kampen-gutt Ola Løkse (6) vil ha torg, ikke bilkryss, her på Thorbjørn Egners plass.Foto: Tarjei Kidd Olsen

Kampen Vel håper politikerne i bystyret tar ansvar og sørger for at Thorbjørn Egners plass blir bilfri

For tredje gang har bydelsutvalget i Gamle Oslo stemt for å sette i gang en utredning for å gjøre Thorbjørn Egners plass på Kampen bilfri, så langt uten resultat. Nå håper Kampen Vel bystyrepolitikerne tar ansvar.

I flere år har beboerne på Kampen kjempet for å gjøre Thorbjørn Egners plass, rett foran Kampen kirke, om fra et gedigent veikryss til et bilfritt eldorado for bydelens innbyggere.

Ved tre anledninger, senest i det siste BU-møtet før ferien, har man også fått med seg politikerne i bydelsutvalget. De har stemt for at bymiljøetaten i kommunen bør sette i gang en trafikkundersøkelse med tanke på å få gjennomført planene.

For to år siden ble det satt en prosjektleder på saken i bymiljøetaten, men denne forsvant etter kort tid og prosjektet ble stanset. Siden den gang har det ikke vært noen bevegelse i saken fra etatens side.

Politikerne i rådhuset bestemmer

— Dessverre er det sånn at bydelsutvalget ikke har noen instruksjonsmyndighet overfor bymiljøetaten. Skal vi klare å få gjennomslag her må vi få hjelp av bystyrepolitikerne, sier leder i kampen Vel, Tommy Grøtterud til Vårt Oslo.

Grøtterud og hans medspillere håper derfor det nå er mulig å få politikerne i bystyret til å se på saken, og sørge for at man kan få satt i gang et forprosjekt med tanke på å fjerne bilene fra plassen.

— Vi har opplevd et veldig engasjement og støtte fra bydelspolitikerne i denne saken. Nå håper vi bare at dette engasjementet kan smitte over på politikerne i bystyret, sier han.

Plassen allerede svært populær

Slik situasjonen er i dag er plassen allerede svært populære blant lokalbefolkningen. Dette ser man ikke minst på dager hvor sola titter fram og varmegradene skyter i været.

— Når det er fint vær på Kampen, ser vi at folk allerede prøver å ta plassen i bruk. Folk tar med seg kaffen, setter seg på kirketrappa, går litt på kryss og tvers, og prøver å bruke stedet som et torg. Men det er potensielt trafikkfarlig, forteller medlem av aksjonsgruppa for en bilfri plass, Tuva Løkse.

VårtOslo har forsøkt å få en kommentar til saken fra bymiljøetaten, men har fått beskjed om at dette ikke er mulig før over sommerferien.

Powered by Labrador CMS