Bymiljøetaten frykter E.coli-smitte og fraråder bading i indre Oslofjord fram til i morgen. Foto: Katrine Lunke / Wikimedia Commons

Bymiljøetaten fraråder bading i Oslofjorden på grunn av bakterier

Fare for en oppblomstring av E.coli-bakterier etter gårsdagens voldsomme storm gjør at bymiljøetaten nå fraråder bading i indre Oslofjord.

Publisert

Gårsdagens plutselige uvær kom som et sjokk på mange osloborgere. Store regnmengder på kort tid førte til oversvømmelser og flomtilstander. Nå viser det seg at gårsdagens uvær også gjør det lite tilrådelig å bade i indre fjord.

— På grunn av gårsdagens kraftige regnskyll, fraråder vi på det sterkeste å bade i indre Oslofjord. Årsaken er at det kan være E. coli-bakterier i vannet, sier presseansvarlig i  bymiljøetaten, Monica T.Olsen, til NRK.

E. coli-bakterien
E. coli er en tarmbakterie som forekommer naturlig i tarmen hos dyr og mennesker.
Bakteriene er vanligvis ufarlige, men noen varianter av E. coli har egenskaper som gjør at de kan forårsake sykdom.

Sykdomsforløpet er avhengig av typen E. coli og kan spenne fra en mild mage-tarm infeksjon til mer alvorlig sykdom med nyrekomplikasjoner.

Smitte kan skje ved forurensing av mat eller vann med avføring fra smittebærende dyr. Smitte kan også skje ved direkte kontakt med smittebærende dyr eller smittede mennesker.

Kilde: Mattilsynet

Frykter E.coli-spredning

Årsaken til at kommunen nå fraråder bading i indre Oslofjord er frykten for spredning av E.coli-bakterien, etter at avløpsvann har blandet seg med badevannet i fjorden.

— Hvis du vil bade i dag anbefaler vi å reise ut til øyene i Oslofjorden, eller å bade i et vann i marka, sier Olsen.

Bymiljøetaten regner med at sola vil ta knekken på det som er av bakterier i fjorden i løpet av dagen. Dermed gjelder anbefalingen bare fram til i morgen.

Powered by Labrador CMS