Oslo politidistrikt publiserte i dag en rapport om hatkriminalitet i hovedstaden. Foto: Pxhere

Oslo-politiet advarer byggebransjen: Verktøy for over en million kroner har blitt stjålet over kort tid

Publisert

Oslo politidistrikt advarer nå bygg- og anleggsbransjen om det de kaller en oppblomstring av verktøytyverier i hovedstaden.

— Det har vært en rekke forhold den siste tiden, og vi ønsker derfor å advare bransjen, sier politioverbetjent Stig Vasbø i etterretningsseksjonen i Oslo-politiet til Byggeindustrien.

Han forteller at de i løpet av kort tid har kommet opp i 20 tilfeller av verktøy som har blitt stjålet fra containere, og at det til sammen er begått tyverier for en verdi på over en million kroner.

Vinningskriminelle

Politiet har foreløpig ikke den fulle oversikten over hva som er tatt eller om det er en sammenheng mellom tyveriene, men de forventer at de etter hvert som de får mer konkret informasjon kanskje kan si mer om dette.

— For bransjen handler det nå om å sikre tingene sine, å ha alarmer og videoovervåkning eller vakthold på stedet. Det er dyrt verktøy som er stjålet, i flere av tilfellene til en verdi av over 100.000 kroner til sammen, sier Vasbø.

Politiet har i tidligere tilfeller av denne typen kriminalitet sett at mobile vinningskriminelle står bak, og at mye av godset har gått utenlands.

— Ofte har dette dreid seg om kriminelle som kommer til Norge i det ærend å nettopp stjele, men det hender også at vi får informasjon om at det er kriminelle i Norge som står bak. Vi ser at de vinningskriminelle ofte er organisert.

Jobber med å finne ut hvem som står bak

Politiet opplyser at de nylige tyveriene i hovedstaden oftest har foregått på kveld- og nattestid, og at den største mengden tyverier har funnet sted i Løren-området.

Vasbø sier til Byggeindustrien at sentrumsenheten i Oslo-politiet har tatt initiativet til en satsing mot verktøytyverine, men at de også vil se til resten av politidistriktet og kanskje andre politidistrikt for å samarbeide.

— Fra politiets side ser vi nå alle sakene i sammenheng, og jobber med å finne ut hvem som står bak, sier politioverbetjenten.

Flere tyverier på Østlandet

Det har også nylig vært flere verktøy-tyverier andre steder på Østlandet. Senest i dag skrev Sandefjord Blad om et tyveri fra en rørleggerbedrift i Stokke sentrum, hvor politiets innsatsleder, Per Arne Amundsen, forteller at det har blitt stjålet verktøy til en verdi av cirka 60 000 kroner.

Romerikes Blad skrev i går om innbrudd hos Glassmester 1 på Fjellhamar, hvor noe verktøy ble tatt, og på lørdag om et grovt tyveri fra en container på en byggeplass i Lørenskog.

Powered by Labrador CMS