Klaus Haglerød (t.v.) og Petter Johnsen fra Vrådal alpinsenter konstaterer at snøkanonen i Musebakken på Bygdøy virker som den skal. Foto: Hans Magnus Borge.

Snøkanon på Bygdøy skal skjerme barnas skigåing fra klimaendringene

� Det er ingen grunn til å dra på dyre skiferier til Sveits eller Hafjell, sa Klaus Haglerød fra Vrådal alpinsenter under testingen av snøkanonen i Musebakken på Bygdøy.

Publisert

Sammen med Petter Johnsen fra Vrådal alpinsenter testet de snøkanonen for første gang rett før jul.

En gruppe ildsjeler i Bygdø idrettslag, med Einar Kjerschow i spissen, har fått inn midler fra kronerulling lokalt, fra diverse fond og fra lokale sponsorer til finansiering av prosjektet.

Når vær og føre har gjort det mulig har denne gruppen konsekvent preparert løyper på Bygdøy helt fra 2006, med stort sett veldig korte sesonger.

Klaus Haglerød fra Vrådal alpinsenter frelses av snøkanonen i Musebakken. Foto: Hans Magnus Borge

Kjemper mot klimaendringene

Sist vinter ble en vinter utenom det vanlige med stabilt kaldt vær og åtte kilometer med flotte skiløyper rett utenfor stuedøren, men Einar Kjerschow og de andre ildsjelene i idrettslaget ser jo problemet med de globale klimaendringene.

Derfor vil de sikre like gode forhold for barneskiaktivitetene på Musejordet i årene fremover som i 2018, med denne snøkanonen.

Einar Kjerschow i Bygdø idrettslag kan med rette være stolt av at snøkanonen nå er på plass. Foto: Hans Magnus Borge

Skileikepark og akebakke

Det måtte legges strøm og vann i en 120 meter lang grøft langs Oscarshallveien. Og man viser pietet til omgivelsene – elboden er bygget i samme stil som det nærliggende «Orangeriet» på Bygdøy Kongsgård.

Fra nyttår legges det en løype på circa en kilometer på Musejordet og det bli skileikpark og akebakke i Musebakken. Så nå er det bare å avbestille turen til Kitzbühl. En RUTER-billett på 30-bussen klarer seg.

Stoppestedet heter foreløpig «Folkemuseet». Og etterpå er det after-ski på Kafé Arcadia eller Café Hjemme hos Svigers.

Foto: Hans Magnus Borge
Powered by Labrador CMS