Jarl Magnus Riiber har hatt en ny innbringende sesong. Her står Heming-utøveren sammen med kronprins Haakon på kongetribunen etter 10 kilometer kombinert for menn i Holmenkollen den 10. mars.

Pengeregn for suverene Riiber – slo alle tidligere rekorder

Jarl Magnus Riiber herjet med konkurrentene i verdenscupen denne vinteren. Nå kan kombinertstjernen smile hele veien til banken etter å ha tjent mer premiepenger enn noen gang før.

Publisert

Til tross for at heller ikke 2023/24-sesongen var fri for skadetrøbbel, tok Heming-løperen 16 seirer på 19 forsøk. Det ga en knusende overlegen sammenlagtseier og klingende mynt i kassa.

Totalt sikret 26-åringen seg nærmere 200.000 sveitsiske franc i premiepenger fra Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Det tilsvarer 2,4 millioner norske kroner og er personlig rekord med temmelig klar margin i Oslo-guttens innholdsrike karriere.

I 2019/20-sesongen stoppet Jarl Magnus Riiber på en samlet utbetaling på 163.200 sveitsiske franc. Det tilsvarer temmelig nøyaktig to millioner kroner etter dagens kurs. I vinter løftet han altså egne inntekter enda et betydelig hakk.

Kun et fåtall foran

Kun et fåtall norske utøvere i skiidrettene kunne plusse på bankkontoen med tilsvarende eller et høyere beløp enn suverene Riiber. 

Johannes Høsflot Klæbo innkasserte 3,92 millioner kroner (326.950 sveitserfranc) i løpet av sesongen, mens langrennskollega Harald Østberg Amundsens fasit ble 2,97 millioner.

Erik Valnes tjente tredje best av de norske langrennsløperne med rett over to millioner kroner inngått, men ble altså grundig slått av Riiber.

I alpinleiren kunne ingen måle seg med utbetalingen til kombinertesset, mens skiskytterkongen Johannes Thingnes Bø tjente mest av samtlige i skiidrettene med rundt fem millioner kroner.

Kjempehopp på kvinnesiden

Også på kvinnesiden gjorde de norske kombinertløperne innhogg i premiepengepotten til FIS. For sammenlagtvinner Ida Marie Hagen ble vinteren en økonomisk suksesshistorie som står i skarp kontrast til tidligere i karrieren.

Bærumsjenta gikk inn 79.050 sveitsiske franc, tilsvarende en snau million kroner. Det var et voldsomt hopp fra en inntekt på 245.000 kroner sesongen i forveien. I 2021/22-sesongen gikk Hagen inn kun 125.000 kroner.

Den mangeårige kombinertdronningen Gyda Westvold Hansen måtte på sin side tåle et marginalt fall i inntjente premiepenger denne sesongen. Hun kunne tilføre kontoen snaut 600.000 kroner.

Verdenscupkongen i skiidrettene denne vinteren er for øvrig den sveitsiske stjernealpinisten Marco Odermatt. Hans vei til nye krystallkuler har så langt innbrakt 9,64 millioner kroner før alpinistenes siste rennhelg.

Vellykket operasjon

Jarl Magnus Riiber var onsdag for øvrig gjennom en vellykket kneoperasjon. Skaden viste seg ikke å være så ille som fryktet.

Det kommer fram i en statusoppdatering fra Norges Skiforbund.

– Meniskskaden var mindre omfattende enn forventet, og operasjonen har gått bra. Fokuset nå framover blir på rehabilitering, og det er forventet at Jarl kan være tilbake i normal trening i løpet av en åtte ukers tid, sier landslagslege Anders Heen.

Riiber fikk påvist en menisk- og bruskskade i høyre kne etter verdenscuphelgen i Holmenkollen. Flere lange hopp bidro til å forverre en liten vridningsskade kombinertkongen hadde fått noen uker tidligere.

26-åringen mistet finalehelgen i Granåsen, men var da allerede klar som suveren sammenlagtvinner av verdenscupen. Riiber har vunnet den fem av de seks siste årene.



Powered by Labrador CMS