Fremskrittspartiets Siv Jensen på pressekonferansen etter dagens landsstyremøte, hvor hun informerte om at hun går av som leder i partiet.

Siv Jensen trekker seg som leder i Frp. Den tidligere bystyrerepresentanten tar ikke gjenvalg til Stortinget

Siv Jensen informerte torsdag Fremskrittspartiets landsstyre at hun går av som leder og ikke stiller til gjenvalg til Stortinget. Topp-politikeren startet karrieren i bydel Ullern.

Publisert

– Dette valget har ikke vært lett, men jeg er overbevist om at det er et riktig valg, sa Siv Jensen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Hun sa at hun har kvernet på beslutningen lenge, og avviser at partiets dårlige meningsmålinger er grunnen til avgangen.

– Egentlig våknet kampviljen igjen med dagens dårlige målinger. Det er overhodet ikke årsaken til min beslutning, sier Jensen, som er hjemmehørende i lokallaget Oslo Frp.

Årstallet er 1997 og det er stortingsvalg. Siv Jensen er tredjekandidat for Frp i Oslo og har nettopp fått valgdagsmålingen. Hun ble valgt inn, og satt i finanskomiteen.

Fikk raskt tillit på Rådhuset

Siv Jensen er vokst opp på Oslos vestkant, og bodde som ung i bydel Ullern sammen med søsteren og moren sin. Faren hennes drev skobutikk på Majorstua, og Jensen gikk på Marienlyst skole og deretter på Oslo Handelsgymnasium.

Da Siv Jensen var 18 år gammel, meldte hun seg inn i Oslo Frp, og fikk verv i partiet i Oslo, blant annet i bydelsutvalget på Ullern.

Fra 1994 var hun gruppesekretær for partiets bystyregruppe i Oslo, og var deretter selv medlem av bystyregruppa fra 1995 til 1999.

Powered by Labrador CMS