Politibilen som var involvert da en mann ble skutt av politiet på Bislett i Oslo, etter at han prøvde å angripe flere personer med kniv tirsdag.

Spesialenheten har avhørt to polititjenestemenn etter Bislett-hendelsen

Spesialenheten har åpnet etterforskning og avhørt to polititjenestemenn etter hendelsen der en 33 år gammel mann ble drept av politiet på Bislett tirsdag.

Publisert

Spesialenheten opplyser onsdag formiddag at de to polititjenestemennene har status som mistenkt ettersom det er deres utøvelse av jobben som etterforskes.

– Videre har vi avhørt flere vitner. Vi fortsetter med både taktisk og teknisk etterforskning fremover, og saken er høyt prioritert, skriver enheten.

Den døde 33-åringen skal obduseres i løpet av dagen, men det er foreløpig ikke klart når en foreløpig obduksjonsrapport vil foreligge.

Spesialenheten får bistand fra Kripos i sin etterforskning av hendelsen.

Kjører på mannen flere ganger

Det var klokken 8.57 tirsdag morgen at politiet fikk melding om knivmannen på Bislett. En politipatrulje som befant seg i nærheten kom raskt til stedet.

Videoer fra stedet viser blant annet at politibilen kjører på mannen flere ganger, før den kjørte inn i veggen ved en port like ved mannen. Gjerningsmannen skal ha forsøkt å ta seg inn i politibilen og gått til angrep med kniv. I forbindelse med dette avfyrte politiet flere skudd.

– Det er i dag for tidlig å si noe om når vi får svarene fra de kriminaltekniske undersøkelsene som er gjennomført. Resultatet av de kriminaltekniske undersøkelsene skal sammenholdes med øvrig etterforskning, før Spesialenheten kan komme med en konklusjon i saken, skriver Spesialenheten onsdag.

Powered by Labrador CMS