I Stensparken kan du se hva folk ønsker og drømmer om for det nye året.

I Stensparken blafrer nyttårsønskene og drømmene til naboer og besøkende

Flere smil, vafler hver fredag, å bli modigere - våge det jeg vil, mer ro og positive vibes, gå tur hver dag, slutt på skjenkestopp eller rett og slett mer godteri: Det er noen av ønskene for det nye året som har blitt hengt opp i Stensparken i helga.

Publisert

Ungdommer ansatt i Stensparken Nærmiljøhage, i den tidligere barneparken, inviterte i helgen til en utendørs nyttårsfestival med mål om å rette blikket framover mot livet etter pandemien og resten av 2022.

Folk som kom innom skrev ønsker, tanker og drømmer med sprittusj på fargerike remser av gjenbrukstekstiler knyttet på en snor som går på tvers av hele nærmiljøhagen.

Først skriver man på sitt eget ønske og henge det opp på snora, så blir det en del av alle de samlete drømmene og tankene som

Vi trenger møteplasser

– Vi har så innmari godt av noen vitaminpiller av fellesskap og positivitet nå midtvinters, og ekstra viktig er det nå når det nok en gang er januar og vi må leve med pandemi og restriksjoner, mener Helene Gallis. Hun er prosjektleder for nærmiljøhagen, et samarbeid mellom bydel St. Hanshaugen og Nabolagshager.

– Det er viktig at vi kommer oss ut og møtes, selv om det er pandemi, vinter og kaldt. Slike kreative møteplasser som vi drar i gang er det faktisk mye folkehelse i, understreker hun.

Prosjektleder Helene Gallis sørger for at Stensparken blir fylt med ønsker og drømmer.

På tvers av generasjoner

Ungdomsmedarbeidere fra bydel St. Hanshaugen har jobbet med planlegging av arrangementet siden før jul. Rundt bålet griller barn og voksne marshmallows. Ungdommene byr også på lun grønnsakssuppe som varmer ekstra godt i vinterkulden. Arrangementet gir ungdommene praktisk arbeidserfaring og gjør dem til rollemodeller.

– Vi er så glade for alt som skjer av aktiviteter i nabolaget, sier Helga Arnesen, som er leder i Valleløkken-Bolteløkka Vel. Hun kommer i selskap med Liv Dietrichs, en av ildsjelene i historielaget i bydelen og som er minst like entusiastisk. – Det er så flott med aktiviteter hvor vi møtes på tvers av generasjoner. Vi har for lite av det, påpeker Dietrichs.

Naboene Liv Dietrichs (t.v) og Helga Arnesen er glad for at folk kan komme sammen og snakke sammen også på vinteren.

Du kan også skrive ditt ønske

I februar inviterer ungdommene til nye aktiviteter, i forbindelse med vinterferien. Målet er at dette lille hjørnet av Stensparken skal bli en møteplass for naboer i alle aldre, med aktiviteter og arrangementer gjennom hele året.

I tillegg til festivaldeltakerne som er innom i parken, bidrar også beboere på Lovisenberg Omsorg+ med sine tanker, på trygg og smittefri avstand. Andre samarbeidspartnere er uteskolen på Skar Leir og det tilrettelagte jobbtilbudet på kafé Brenneriet.

For å se hele fotoserien under, klikk på pilene øverst på sidene av bildene...

Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad
Foto: Julia Naglestad

Planen er at nyttårsønskene blir hengende i parken fram til vinterferien. En tur innom for å lese alle de fine tankene folk har hengt opp, kan definitivt kurere gruff. – Kanskje har du lyst til å fylle ut et eget ønske og henge opp også, oppfordrer Gallis.

Powered by Labrador CMS