Civita-leder Kristin Clemet er også medlem av Nobelkomiteen, tidligere statsråd for Høyre og gift med partiets stortingsrepresentant Michael Tetzschner.
Civita-leder Kristin Clemet er også medlem av Nobelkomiteen, tidligere statsråd for Høyre og gift med partiets stortingsrepresentant Michael Tetzschner.

Civita-leder og tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet utnevnt av regjeringen til UiO-styret

Fire nye medlemmer er utnevnt til nytt styre ved Universitetet i Oslo (UiO). Blant dem er tidligere Høyre-topp Kristin Clemet, som nå leder den liberale tankesmia Civita.

Publisert

Kristin Clemet har blant annet bakgrunn som utdannings- og forskningsminister for Høyre i Bondevik II-regjeringen fra 2001 til 2005. Hun er gift med stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H).

Clemet er også medlem av Nobelkomitéen. I tillegg til Civita lederen er også Eirik Frantzen, Maria Strømme og Qaisar Farooq Akram utnevnt som UiO-styremedlemmer neste periode, opplyser regjeringen.

Fysiker, økonom og direktør også inn i styret

— Jeg er veldig glad for at disse har sagt ja til å sitte i styret. Jeg tror det nye styret vil bidra til å løfte UiO ytterligere i retning av å være et ledende forskningsuniversitet ikke bare nasjonal, men også internasjonalt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

Qaisar Farooq Akram er en norsk økonom og direktør for forskningsavdelingen ved Norges Bank. Maria Strømme er fysiker og professor i nanoteknologi ved Uppsala universitet i Sverige, mens Eirik Frantzen er administrerende direktør i Nordkraft og tidlegere administrerande direktør i Bravida Norge.

Powered by Labrador CMS