Thelma, Maria og Sigrid i den nye ballbingen i Holmliaparken.

På et område preget av forfall og feilparkering i Holmliaparken, har det nå blitt ballbinge, lys og benker

I går åpnet den nye ballbingen i Holmliaparken, med en underholdende fotballkamp med «Holmlia superjenter 2013». – Banen passer fint for oss som er barn, sier Maria og Sigrid.

Publisert

– Det var så gøy å spille kamp her, forteller Thelma fra fotballaget «Holmlia superjenter».

– Ja, banen er blitt så fin, den er god å spille på. Det er bra at banen ikke er kjempestor, men passer fint for oss som er barn, supplerer Maria og Sigrid, lagvenninnene til Thelma.

Den nye ballbingen i det som kalles Sørsiden aktivitetspark er en del av bymiljøetaten og Oslo sør-satsingens arbeid med å utvikle Holmliaparken.

Varaordfører Abdullah Alsabeehg (AP) klipper snora til ballbingen, og jentene springer inn.

Forfall og feilparkerte biler

– Det var stas å åpne ballbingen i går med folk fra lokalmiljøet og fotballkamp! Området har tidligere vært preget av forfall og feilparkerte biler. Vi er glade for å kunne ta området tilbake som et aktivitetsområde for barn- og unge, sier prosjektleder i bymiljøetaten, Elin From.

Tiltaket er et av flere innspill som har kommet fra folk i alle aldre gjennom arbeidet med planene for parken.

Lagbilde av Holmlia superjenter – på gjerdet til ballbingen.

Trygge og gode omgivelser

I tillegg til ballbingen har kommunen sørget for belysning, sittebenker og trær. – Trygge og gode møteplasser er en forutsetning for å skape bedre nærmiljøer, sier Vegard Lønborg Jensen, fra Oslo sør-satsingen.

– Målet vårt videre er å utvikle området som grenser til ballbingen for å få inn flere aktiviteter. Her skal vi igjen gå i dialog med lokalmiljøet for å finne ut hvordan vi best kan ruste opp området. Det er allerede kommet mange gode forslag, som skating, sykling og arena for sosiale møter, forteller han.

Superjentene fikk æren av å åpne ballbingen med en kamp.
Powered by Labrador CMS