— Vi må lære oss til at når vi står i en sånn situasjon, så må kommunikasjonsdelen være bedre, sier PST-sjef Roger Berg.

Oslo-politiet og PST innrømmer uklar Pride-kommunikasjon

Både PST og Oslo-politiet innrømmer at de ikke var tydelige nok i kommunikasjonen utad rundt avlysningen av Pride-arrangementet på Rådhusplassen i går.

Publisert

— Vi forstår at mange føler på frustrasjon, skuffelse og misnøye etter at politiet anbefalte å avlyse markeringen, skriver politiet i OsloFacebook.

Søndag ble det kjent at Oslo kommune og Oslo Pride skulle arrangere en markering på Rådhusplassen mandag.

— Som politi har vi ansvar for trygghet

Bare timer før markeringen gikk politiet ut å anbefalte at markeringen ble avlyst – da de ikke kunne garantere for sikkerheten.

— Vi har fortsatt en uavklart situasjon. Det betyr at situasjonen kan endre seg fra minutt til minutt, time til time, og det har den gjort. Derfor har politiets anbefalinger også endret seg de siste dagene, noe vi forstår at kan oppfattes som uklar kommunikasjon, skriver politiet videre.

— Vi som politi har et ansvar for å sikre trygghet. Derfor må vi komme med de anbefalingene vi mener er riktig.

— Vi må bli bedre på kommunikasjon

Flere tusen trosset politiets råd om å ikke dra til Rådhusplassen da den offisielle Pride-markeringen ble avlyst grunnet frykt for nye terrorangrep.

Også PST mener kommunikasjonen utad kunne vært tydeligere. Da politiet oppga at de ikke kunne garantere for sikkerheten, uttalte PST at deres bekymring skyldtes manglende kontroll på personer som potensielt kunne utgjøre en trussel.

— Vi må lære oss til at når vi står i en sånn situasjon, så må kommunikasjonsdelen være bedre – at vi har lik forståelse av trusselbildet og av vurderingene vi gjør, sier konstituert PST-sjef Roger Berg til TV 2.

Politiet skriver på Facebook at det er på bakgrunn av informasjon fra PST, og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, at Pride-arrangement i Oslo og andre steder i landet utsettes inntil videre.

– Denne hypotesen har styrket seg siden lørdag, ifølge politiet.

Powered by Labrador CMS