Det er for tidlig å si noe om åpningen står i fare for å bli utsatt som følge av streiken, skriver museumsdirektør Stein Olav Henrichsen.
Det er for tidlig å si noe om åpningen står i fare for å bli utsatt som følge av streiken, skriver museumsdirektør Stein Olav Henrichsen.

Streik kan utsette åpningen av Munchmuseet

Det nye Munchmuseet har fått sin åpningsdato, nemlig 22. oktober. Men streiken i Oslo kommune kan stikke kjepper i hjulene for åpningen, sier tillitsvalgt.

Publisert

– Våre medlemmer har nøkkelstillinger ved museet, og dette kan i verste fall føre til en utsettelse av åpningen, sier hovedtillitsvalgt Trine Otte Bak Nielsen ved museet til Forskerforum.

Torsdag denne uken, samme dag som museets åpningsdato ble lansert, ble det klart at Unio tar ut 647 medlemmer i streik i Oslo kommune. Fem av museets ansatte er tatt ut i streik, blant annet prosjektlederen for flyttingen av kunsten fra det gamle til det nye museet.

Usikkert hva som skjer

Det er for tidlig å si noe om åpningen står i fare for å bli utsatt som følge av streiken, skriver museumsdirektør Stein Olav Henrichsen til Forskerforum.

– Vi har jobbet med planlegging av innflytting i nytt museum i en lang tid nå. I tillegg har vi brukt forsinkelsen av åpning til ytterligere å sikre robusthet og kvalitetssikring av planene våre, noe som gjør at vi er særlig godt forberedt, skriver han.

Powered by Labrador CMS